neden uyuzlukla karşılanıyor? yani soruya cevap vermek yerine o cevaba kullanıcının kendisinin nasıl ulaşacağına dair yazılanları kastediyorum. tamam cevap vermemiş ama nasıl bulabileceğine dair yol göstermiş. ve bakıyorum, çoğunlukla hakkaten o yolu izlese belki duyuruyu sormaya bile gerek kalmayacak.

diğer cevaplara tik atanlar bu tip cevaplara atmıyor çoğunlukla, ya da duyuru altında tartışmaya mahal verecek cümleler sarfediliyor...

mantık yürütemedim.

 

çünkü insanlar balık tutmayı öğrenmek istemiyor, balık vermenizi istiyor.

papillon7

ben de uyuz oluyorum bunlara, çünkü eğer araştıracak kadar vaktim vs olsa, zaten araştırırım. buraya sormuşum, demek ki o cevaba acil veya en pratik şekilde ulaşmam gerekiyor.

letheavendangered

@letheavendangered ama zaten internetin bir yerinde hali hazırda bekleyen bilgiye ulaşmaktansa birilerinin cevap yazmasını beklemek daha fazla zaman kaybı değil mi? çoğu zaman 3-5 saat cevap verilemeyen sorular oluyor, bu pek pratiklik değil gibi...

loveinaflipbook

haklısın da kimi dallama da tim gibi pusuda bekliyor ve cevap tarzları ukalaca. biri bi duyuru açsa da çemkirsem diye bekleyenler var.

brotha b

aynı fikirdeyim. pratiklik değil zaman kaybı olduğuna da yüzde yüz katılıyorum.

m e l t e m

Geçen gün böyle cevaplar görmüştüm. Sonra soruyu soranın verdiği şeyi ben de merak ettim ve alttaki yolu izleyeyim dedim, beceremedim. Olayda teknolojik bir bit yeniği varmış, aslında basit ve herkesin bildiği de bir şeymiş. Onu öğrendikten sonra becerdim ama cevap verirken onun zaten bilindiği ve nasıl olsa yapılabileceği varsayılmış. Bazılarımızın mağarada yaşayan, kafası basmayan ve beceriksiz olduğu da hesaba katılmalı cevap verirken bence.

@papillon7: Kuzenimin bir lafı var: "Bana balık tutmayı öğretme, bana balık pişir" diye.

aychovsky

aranan bilginin içeriğine, çeşidine göre değişir o dediğin şey. şu an aklıma en spesifik örnek almanyada öğrenci olmakla ilgili ihtiyacım olan cevaplar ve onları da bazen -eğer çok genelse- burda, çoğu zaman da ilgili forum sitesinde soruyorum. açıp da tek tek yönetmeliği okumaya kalkarsam evet senin ve mektem'in dediği gibi google'da zaten hepsi var. ama daha önce o bilgiyi bulmuş araştırmış kişilerin cevap verme olasılığı varken kocaaa yönetmeliği okumak hem zaman kaybı hem yorucu. eğer belli bir sürede cevap gelmezse zaten kendi imkanlarına yöneliyor insan.

bu sadece bir örnekti. bu tip şeylerde daha pratik olduğunu düşüğnüyorum. ama yine de cevaba yönlendirenlere de çemkirilmemeli. sonuçta o da bir "yönlendirme".

letheavendangered

duyuruyu açanlar bazı konularda da soruyu tam yazmıyorlar. sorunun bazı kısımları kafalarında, yorumlarla ne aradığını tam buldurmaya çalışıyo millet bazen. işi fazla uzatmaya gerek kalmayacak şekilde açık sorsalar bu kadar laf yemezler bence çünkü ilk soruyla alttaki yorumlardan gelen düzeltmeler sonucu adamın bambaşka birşey aradığı ortaya çıkabiliyor.

rabban

bazi sorulara böyle cevap vermek lazim. gerekiyor kisacasi. gecen altyazi sorulmustu game of thrones konusunda, direkt link verilmisti, gayet de mantikliydi, ordan bakiverin gibi. ya da az yukarida mi asagida mi bir macbook air ssd upgrade sorusu var, direkt mümkün müdür diye googleda aratmis adam, koymus. gayet mantikli. burda oturup uzun uzun yazamayacagina göre bak söyle yapilir kardes böyle kardes diye, burdan yakin linki demis.

ama bazi sorulara da ayip, gecen ay almanyada yasal ve illegal seylere dair genel bir soru sormustum, mesela streaming, torrent, tor kullanimi, vpn kullanimi, jailbreaking, 4chan vs gibi siteler yasal mi degil mi? yüzlerce sey var, cogu degisken ülkeden ülkeye, neler yasal neler degil gibi bir soru sordum, herifin yaniti alman ceza kanunu madde 1.

hani almancam mükemmel olsa gene de anlamayacagim metinler, zaten grey arealar cok, mesela streamin kaydetme sayilir mi sayilmaz mi gibi, bana bildigin örnekler versen ya da yok öyle bir sey desen. böyle gerzek yerine koyar gibi al ceza hukuku, oku denir mi? cok yüzeysel bir aciklama istemistim, bu kötü bu iyi gibi. üzmedi degil. uyuz olmustum.

bu yüzden genelleyemeyiz. ama genelde bu isi yapanlarin kaba bir tutum takindigi da bir gercek, mesela let me google thar for you sitesinden yanit verildigini görünce size laf edilmis gibi hissediyorsunuz. gibi gibi.

wiillii

o zaman duyuruyu kapatıp çıkalım hacılar. tüm soruların cevabı mutlaka biyerlerde var.

optum kib bye

@optum kib bye "tüm soruların cevabı mutlaka biyerlerde var" diye bir şey yok. ama şu da bir gerçek ki cevabı internette olan ve ulaşması çok kolay sorular da var. tüm duyurudan bahsetmiyorum zaten dikkat ettiysen sadece bu tip sorulardan bahsediyorum ve bu sorular sorulmasın da demiyorum ayrıca, verilen cevaplar linç edilmesin diyorum. anlam kargaşası olmasın.

loveinaflipbook

youtube'a nasıl video yükleyeceğini soran bi mal verdiğim ''let me google that for you'' linkinden sonra duyurusunu silip bana çemkirmeli mesaj attı. üstüne bir de mallar sürüsüne mi ne almış sanırım. mesaj atamadım...

bence mallar uyuzlukla karşılıyor sadece. youtube'a hesabınla giriş yapınca sağ üstte kocaman yükle butonu çıkıyor. ona basınca direk yükleme ekranına gidiyorsun. gelmiş halen ''youtube'ye nasıl video yüklerim'' diye soruyor. önce youtube'u okumasını öğren amk.

kisa bisey olsun istemistim

mantık yürütemen, çünkü ıkhtıyarsın, omuzların gıllanıyo. kadayıf da yakındır.

(bkz: blender nesli)

compadrito

akljlaksh ya tamam ama sen de öldürüyosun be compadrito. ölem mi? napam? ölem mi??!!1

loveinaflipbook

ölme. blender neslini annamaya çalış. senin mind set tarihte kaldı. aranızda nesil farkı oluştu.

compadrito
1

mobil görünümden çık