[q]
(4) 

kargo tutanağı

MtKrt #761302
internet üzerinden alınan ürünlerde veya başka bir kargoda, kargoyu alırken kontrol edin denir ya, ürün hasarlı çıktığında ne yapılıyor ? nasıl tutanak tutuluyor ? sizin başınıza böyle bişey geldiğinde siz ne yaptınız?Böyle bir olayı olduğunda haklı olduğunuzu kanıtlamak ve hakkınız olanı da almak için kargo tutanağını nasıl yazmak gerekiyor?

özet: kargo tutanağı nasıl yazılır ?


 

Kargo görevlisinin önünde açıyorsun, kontrol ediyorsun eğer hasarlıysa görevli tutanak tutuyor ve ürün değişime yollanıyor. Senlik bir durum yok.

kadirgali huseyin olmayan adam

çoğu görevli "kontrol edemezsin" dediği için kavga ettiğim oldu. Aras kargonun mu ne sitesinde "imzaladıktan sonra kontrol edip tutanak tutturabilirsiniz" diyor. E imzalayınca da kabul etmiş oluyorum.

Bir de kargo dış pakette hasar varsa sorumluluk alıyor, içindekini biz bilemeyiz falan diyor. Ama farklı-yanlış birşey geldiyse tutanakla geri göndermemiz söyleniyor, kargo görevlileri hatta müdürleri "biz nereden bilelim yanlış olduğunu" diyor. Hep kendi yaşadığım şeyler bunlar.

Ha, şirket biraz iyiyse ürünü alsan bile anlaşmalı kargolarıyla geri gönderince pek sorun yapmıyorlar. Ama paket düzgünken içindeki eşya kırık gelse ne olur bilemiyorum.

rodriguez2

valla ups kargo hiçbir şekilde tutanak tutmuyor, kargocu bizde böyle bir uygulama yok, paket dışı görünen bir hasar yok, içini bilemeyiz, karışmayız diyor. görevlinin önünde de açamıyorsun, açmak istersen önce teslim aldığına dair belgeyi imzalıyorsun, sonrasına da kargocu karışmıyor. böyle dandik bir durum yani.

neyehbe

çok boktan bir durum.

açıkçası satıcı siteler sorunlu mal iade ederken: alırken kargoda tutanak tutturun öyle iade edin diyorlar.

ama kuryeler hiç beklemiyor. müşteri hizmetlerini ararsam, tüm kuryeler 3-5 dk beklemek zorundalar falan diyr ama bekleyen yok...

ceycey e
1

mobil görünümden çık