neden kapatıyorsunuz modemi? musluk mu bu?

zararları varsa aydınlatır mısınız biz de kapayalım.


 

kapatmıyorum ben. bir networkçü olarak; network cihazları 7/24 çalışabilecek şekilde dizayn edilmeli ki ediliyor da. açık kalmasının cihaz açısından -cihaz dandik değilse tabii- hiçbir yan etkisi yok. kapatanlar da kablosuz yayın vs ayağına kapatıyorlar. ayrıca modem de musluktur aslında. internet kullanılmasa da ufak çaplı (damlayan musluk gibi) veri alış verişi olur. hele ki birisi IP adresinizi bulup atak yapıyorsa kotanızı da azar azar yemiş olur. (sonuçta size paket gönderiyor ve bu sizin için download oluyor) ayda 1 kez 1 geceliğine modemi kapalı tutmak bence güzel bişi. hem IP de değişir. ben yapıyor muyum? hayır :)

washe

Arada bir ısınıyor yoksa başka bir şeyden değil :)

redeath

elektrik harcıyor.

sidd79

evimden 12 adet kablosuz ağ sinyali alınabildiği için sağlık temelli endişemin kanser olma riskimi azaltmadığını düşünerek kapatmayı bıraktım.

Elektrik sarfiyatına sebep oluyor gerçi, faturaya yukarı yönlü baskı yapıyor, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

doktor sagbirakmayan

modem dediğin 10-20 watt arası elektrik yakıyor. o da maksimum değeri. yeni nesil modemler 10 watt ı bile zor görür. az da olsa yakıyor derseniz haklısnız :)

washe

her gece kapatmıyorum ama 2-3 gecede bir kapatıyorum. sebepleri;

1- IP değişiyor.
2- cihaza restart atılmış oluyor. cep telefonumu bile her gün yeniden başlatan biriyim. cihazların kapanıp açıldığında refresh olduğunu düşünüyorum.
3- uzun süre çalışınca çok ısınıyor. kapatarak soğutuyorum ve dinlendiriyorum.
4- elektrik harcıyor
5- kablosuz sinyalin yan etkileri olabilir?
6- kullanmadığım cihazı, ampülü vs. kapatma alışkanlığım var.

nesilsiz

Servis sağlayıcıların verdiği modemleri kullanıyorsanız, her gün kapat aç bir yıl sonra modemin on/of düğmesini elinize alırsınız, sonra adaptör tak çıkar devam edersiniz.
Kapatmayın gereği de anlamı da yok.

edip

Modem başucumda olduğu için, evde akıllı telefon/tablet benzeri cihazlar kullanmadığım(ız) için, komşuma şifreyi verip kullandırdığım için yatmadan önce kapatıyorum..

Not: Komşumuzun kardeşi sınav döneminde eğitim videoları izlediği için verdim şifreyi..

EkimBebesi

Bir memur cocugunun asla sormayacagi bir soru :) Elektrik bedava olsa yine kapatirim haci abi. Müsrifligi mi ovuyorsunuz. On/off dugmesi de 15 kurus bu arada eger kirarsaniz.

Hem komsunun internetini somur hem de kapatinca kiz :)

buhebu
1

mobil görünümden çık