selam romalılar
şimdi ben, az çok okuyan bir insanım. Romandır şudur budur elime geçeni okuyorum ve okuduktan sonra haliyle insan o kitap üzerine konuşacak, altını çizdiği yerleri paylaşacak bir insan arıyor. Ama çevremdeki insanlar okumayı pek sevmiyor ve okumuyorlar. Benim de böyle olunca canım sıkılıyor. Şimdi bu soruna nasıl çözüm bulabiliriz? Online kitap forumları tarzı bir oluşum var mı mesela?



 

Ben kitabı okuduktan sonra, internetteki kitap yorumlarını okuyorum. Biriyle konuşmuş kadar oluyor.

aychovsky

Burada ve sözlükte bir arkadaş vardı 'mea maxima culpa' mahlaslı, o sanırım kitap klübü tarzı bir yapı ile ilgileniyordu. Belki bir mesaj atıp iletişime geçebilirsiniz.

johan sebastian

Eksideki, diger sozluklerdeki kitap yorumlarini okumak insani biraz manipule ediyo gibi geliyo bana (film, dizi konusunda da oyle). Eskiden bi film izledigimde ya da bir kitabi bitirdigimde acar bakardim millet ne demis, ne dusunmus diye. Ama artik bakmamaya ozen gosteriyorum. Bence baskalariyla birebir konusmak, fikir alisverisi yapmak daha eglenceli olur. Ben de bu tarz bir forum ariyorum, bikac gun once benzer bir duyuru acacaktim hatta. Takipteyim. :)

damdanakan

goodreads.com'a bir bakın isterseniz, az da olsa işinize yarayabilir.

lafıolmaz

Mesela hangi kitap/yazar/tur? Yasar kemal seviyorsan sabaha kadar konusurum. Dostoyevski de olur ama biraz paslandim. Kemal Tahirin bi kac kitabi da olabilir.

13 lejyon

Yazan arkadaş olmuş

kitap kulüpleri var. Var olan bir kulübe katılabilirsiniz ya da siz yapabilirsiniz. 3-4 kişide ideal, kalabalık olmasına gerek yok

onun dışında kendinize bir blog yapabilirsiniz

bir de ben henüz zaman bulup bakamadım goodreads ve vikitap diye bişiler var

mea maxima culpa

vikitap diye bir yer var galiba.
www.vikitap.com - Vikitap, Kitapseverler için Sanal Kütüphane Servisi, Otomatik Tavsiye Sistemi ve Sosyal Platform!
diyor, iyi görünüyor sanki...

firez
1

mobil görünümden çık