[q]
(4) 

proje önerisi

mojiziku #752018
bi' okulda stajyerim, bahsettiğimiz okul izmitte, yoksulluğun çok görüldüğü ortaokul ve ben sosyal hizmet öğrencisiyim. staj dahilinde bir proje gerçekleştirmem gerekiyor ancak ben alelade bir proje olmasın, okula yararı olsun, kalıcı olsun istiyorum. var mı bi öneriniz?
not: ağaç dikmek var aklımda öğrencilerle ancak bahçe çok küçük, daha iyilerine ve yaratıcılarına açığım



 

yok, kaynaklara ulaşıp kendim bulacağım. hani yaşanılan şehir kocaeli, sanayi kenti malum, bir de projelere destek olan belediyenin birimi var; sermaye çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum. yine de çok yüksek meblağ olmasa iyi olur.

mojiziku

ogrenciler icin gunu birlik geziler olabilir, belediye falan da otobus verir.

nicki martin

Ortaokuldayken ben ne yapiyordum diye hayiflandigim şeyleri filan düşündüm.

1. Futbol basketbol dişinda spor yapma olanaklari saglayabilirsiniz. yuzmesinden, savunma sporlarina, tenisine, masa tenisine kadar. Yalniz, cocuklara o ana kadar denemedikleri bilmedikleri şeyleri 'sundugunuzda' ilgi duymayabilirler. Hatta yuzde doksan boyle olur. Siz bunu yarişma ile filan sunarsaniz işin cekiciligi artar. Ha, bu kadar sporu nasil saglayacaksiniz? Şehirdeki bu işlerin yapildigi kulupler kurslar 2 cocuga ucretsiz 1 sene bu imkani saglayabilir. Yahut belediye bunun icin destek verebilir. Yani 6-7 spor dalinda 3-5 cocuk bilgi yarişmasi ya da başka bir yarişma ile 'secilerek' bir spor daliyla tanişabilir.

2. Muzik de ayni şekilde. Ben ortaokulda gitardan başka birşey calmayi duşunmemiştim. Onu da calmadim gerci. Yine ayni 'burs' metoduyla cocuklar muzikle tanişabilir, bir muzik aleti edinebilirler.

3. Okula bir sinema salonu yapmaniz guzel olabilir. İzlemek en kolay şey. Burda da cocuklara guzel bakiş acilari uyandiracak gosterimler yapilabilir.

Bu dedklerim bir ortaokul cocuguna uygun mu, daha buyuk olsalar daha mi iyi olur, takdir sizin:)

ne zaman gitti tren

gezi işini onermem. Ya da yapin da bu cok bişey degil. Kalici malici dediginiz icin boyke diyorum. Bugun Deniz Muzesinin onunde boyle bir grup cocugu gordum. 20 cocuk, ikişerli sira halinde sozde muze gezisine gelmişler. Yani gezi dedigin laylaylom eglence cocuklar icin. E gorsunler gormesinler demiyorum, illaki istanbulu gormeyen cocuk vardir, gormeyi de cok istiyodur. Fakat 20 cocuk bi arada ne yaptirirsaniz yaptirin şamatadan başka bişey olmaz. Oglum dur yapma ile de bişey veremezsiniz cocuklara. Maksat muze gezmekse, ikili uclu gruplar yapip daha anlam katilmali, dicektim de ogretmenlerine, neyse dedim:)

ne zaman gitti tren
1

mobil görünümden çık