
bir tur okur ile iletisim kurma yolu, ben o kadar ego gormuyorum.


imzalatmak isteyenler olduğu için imzalıyorlar bence. yoksa sokağa çıkıp "getirin kitapları, imzalayayım." demiyorlar. imzalatmak isteyenler de kendi ismine özel bir obje elde etmiş oluyorlar. bence de saçma ama isteyen imzalasın isteyen imzalatsın. çok da umrumda değil.


benim bildiğim, imza günlerinde yazarlara sorular falan da sorulabiliyor. bence tam dediğinin aksine, mdeyatik olmadıkları ve insanlarla bir araya gelmek için pek olanakları olmadığı için, imza günleri düzenliyorlar. bana göre olay "getirin lan kitaplarınızı imzalayayım, ben yazdım lan bunu, okuyun da kültürlenin aq gerizekalıları, getir getir imzaliyim mal herif"ten ziyade, "gelin dostlar konuşalım, bi daha nerde görceksiniz beni :))" düşüncesiyle gerçekleştiriliyor.
çok sevdiğin bir romanı yazan adam/kadın nasıl biriymiş, merak edebilirsin. görmek, görüşmek, hakkında bir şeyler öğrenmek isteyebilirsin. imza günleri sayesinde, böyle bir şansın olur. başka türlü olmaz ki.


kitap imzalama olmasa yazar halkla nasıl temas edecek. dünya gözüyle görmüş oluyoruz hem.
olmamış bu bakış açısı.


temasa geçmesin abi. zaten anlatmış derdini. söyleşi falan olur eyvallah ama imza olayı çok saçma.


dikkat edersen söyleşilerde yazarın önünde masa ve mikrofon oluyor. masa iletişimde engeli temsil eder. tam temas olmuyor söyleşi de.
imza alınca kanlı canlı temas etmiş oluyorsun. şahsen ben imza etkinliklerine katılmaktan büyük keyif alıyorum. zannedersem yabancı ülkelerde daha az. en azından amerika'da yok diye biliyorum. ülkemiz için nimet sayılır.
yazarı falan geçtim. şöyle bir şey de var. (www.hurriyet.com.tr )


kitaba atılan imzadanyazar ismi falan öğrenilmiyor ki ;-))
imza okura saygı / sevgi gibi anlamlara gelir.
imza günü olayında öncelikle ticari bir durum vardır ama bir yazarın kitabını imzalaması niye bu kadar saçma gelir ki insana ben de onu anlayamıyorum.
düşünsenize bir NazımHikmet imzalı kitabınız var ama ifrit oluyorsanız ben alabilirim. Normalde 300 - 500 TL verirdim ama zaten iğrenç bir olay değil mi?
tüyap Kitap Fuarında bir makine mühendisinin mevlana'dan vs. derledği bir kitabının imzası vardı akıllara seza. hemen yanındaki edebiyatçının imza kuyruğu yokken adamcağızın imza kuyruğu cumhurbaşkanlığı resepsiyopnlarını aratmayacak derecede bir kokteyl ortamındaydı ve o derece kalabalıktı.
Böyle durumları ben de sevmem ama adamczğızın ve ailesinin sevincini görünce hiç dert etmedim.
saygılar.
