1ay once aldigim 30mart tarihli 08:00 lefkosa - ankara ucagimin saatini yaz saati uygulumasi nedeniyle 09:00a aldik diye bir mesaj geldi. Bu 1 saatlik degisiklik benim butun islerimi aksatacak ve belki oy da kullanamayacagim. Havayolu sirketine karsi kullanabilecegim bir hakkim varmi cok merak ediyorum, avukat arkadaslar yardimci olabilirlerse cok mutesekkir olurum




 

bu arada yaz saati uygulamasına 30 mart'ta değil, 31 mart pazartesi günü geçilecek bu sene. elinizde bulunsun. yaz saati uygulaması diye bahane uydurmasınlar. pazar günü hala yaz saati uygulamasına geçmemiş olacağız.

kibritsuyu

biz 30 martta geçemediğimiz ve tüm dünya geçebildiği için bu değişiklik yapılıyor zaten.
havayolu taşımacılığı bildiğiniz gibi beynelmilel standartlarla yönetiliyor. şimdi pegasus aylar aylar öncesinden uçuş planını yapmış, ilgili hava limanlarından angajmanlarını tamamlamış ama bizim ysk demiş ki tüm dünya geçerse geçsin ben 1 gün geç geçecem yaz saatine.
pegasus demiş ki ben saat 11 de indirecem uçağımı lefkoşaya. ancak saatler ileri alınmayınca 1 saat havada kalamayacağı için otomatikman ileri almış uçuşları.

uçuş sözleşmesinde malesef sizi bu konuda bağlayan maddeler vardır ancak siz durumu belirtirseniz size çözüm için yardımcı olabilirler.

mat couthon

Malesef yardimci olmadilar, biletim kampanyali oldugu icin degistirme veya iade hakkimda yok. Yonetmelikleri avrupa ucuslarinda onlarin yasalarina gore ama konu turkiye ve kktc olunca musteri sikme politikalarini cok kolay uygulayabiliyorlar meydan bos olunca. Bir kez daha tiksindim su ulkeden. Okuyan herkez de ibret alir bu havayolu sirketinden umarim

sabor
1

mobil görünümden çık