yıllardır kansızım hep soğuklar okey. fakat şu sıcak günlerde normal bi soğukluk da değil demire buza kesiyo ne alaka anlamadım. bayaadır bu derece soğuk olmamışlardı uyuşuyo artık üşümekten bi de baş ağrısı da var iki haftadır durum böyle. doktora gitmelik mi ya. elim üşüyo mu dicem doktora yani gidip de.




 

Evet, elim ayağım üşüyor diyeceksiniz. Garip bir durum değil. Kadınsanız zaten Türk kadınlarının neredeyse hepsinde kansızlık var, kan değerlerinize bakıp muhtemelen demir ilacı yazacak.

whoosie

neden var peki bu genelleme? ırksal bişiy mi? benim ailedeki kadınların hiçbirinde yok? beslenmeden mi kaynaklı?

mula

Ağırlıklı olarak beslenme sanırım. Zaman içinde genetiğe dönmüş olabilir, tam bilemiyorum. Ama kadınlarda %80 civarında görülüyor.

whoosie

elimden geldiğince düzenli kan bağışı yapmaya çalışıyorum çünkü kan değerlerim erkek seviyesinde çıkıyor asdasa, doktor pıhtı yapar vs dedi korkuttu ama inan ayaklarım değil de ellerim genelde hep soğuk, seninki gibi buz kıvamında olmasa da oldukça. beslenme desen besinsizlikten ölücem :) ben aralarında bağ kuramıyorum bu yüzden.

kerbeee

anemi hastalığına yıllarını vermiş biri olarak tek tavsiyem doktora git. baş ağrısı, çabuk yorulma, el ayak üşümesi gibi şikayetler anemi belirtisidir. gyno ferro sanol verecektir doktorun muhtemelen. ya da başka bir ilaç. aksatmadan ilaç kullanmalısın.

dilimin ucunda

zaten maltofer içiyorum ki

mula
1

mobil görünümden çık