öncelikle benim için demokrasi tam anlamıyla, çoğunluğun azınlığa hükmetmesinden başka bir şeyler değil. durum hiç bu kadar yaşadığımız şu günlerde olduğu kadar daha vahim olmamıştı. hani bir zamanlar sarışın kız dağdaki çobanla benim oyum aynı olabilir mi diye sormuştu, söylediklerinden çok söyleyen insana odaklanmıştık.

tamam uzun adamın kabahati çok ama uzun adamın bir yerlerini kaldıran ve hala daha allah gibi tapan şu insanlar yüzünden boktan bir hayat çekmek kimin suçu? adam ne yaparsa yapsın arkasında bu insanlar oldukça daha iyi bir hayat istemek sanki bir hayal gibi.

bugün uzun adam yarın başkaları.

kalabalığa sesimizi duyurabilmek için illa dağa mı çıkak ?

 

(bkz: benevolent dictatorship)
(bkz: teknokrasi)

ayrıca demokrasiye kafam girsin.

tepedeki psychedelic adam

aristotle'a göre;

(bkz: polity) ya da diğer adıyla (bkz: constitutional government)

en.wikipedia.org

hayley williams ile evlenecek genc

sistemleri iyi ya da kötü yapan toplum-insanlardır.

dafaiss

Ben de elitizmciyim. Plüton'un elitizmini net hatırlamıyorum ama John Stuart Mill'in elitizmi baya makul bence, Mill de Plüton'dan esinlenmiştir kuvvetle muhtemel.

büdüt: geleceğin tercümanı ve dil üzerine okuyan bir insan olarak naçizane tavsiyem "olan" kelimesini başlıktan çıkarmandır. anlam hiçbir şekilde değişmez. hep çeviri etkileri bunlar.:::((

megafon

"çoğunluğun azınlığa hükmetmesi" demişsin. iyidir fena değildir bu ama şu zamanlardaki "çoğunluk" bir güruh. bugün için uzun adama inandırılmış bir güruh örneğin. ama ekonomik temelli bir çoğunluk azınlığa hükmederse güzel olabilir. nitekim uzun adamın işgal ettiği koltuk da en temelde ekonominin, suyun başını tutmak için var.
o zaman da ezilenler, yani ekonomik temelde asıl çoğunluk, ezenlere hükmederse güzel olur.
yani Proletarya diktatörlüğü pek bir demokratik yönetim olur.
sadece adına bakmak kavramların özü için yeterli olmayabiliyor çoğu zaman...
ayrıca bugün "demokrasi"nin uygulaması dev bir medya harekatı şeklinde vuku buluyor. tüm taraflara eşit hak, görünürlük tanınmıyor...

dirmit

Meritokrasi var.

Beckwith

hiper demokrasi diye bir kavram tartışılmaya başlandı, genel hatlarıyla sivil toplumla beraber katılıma açık bir demokrasi anlayışı.

adı biraz tırt ama belki ilerde değiştiririz :)

ek: www.dr.com.tr

freebird5406_2
1

mobil görünümden çık