Merhaba uyuz bir arkadaşım var:) bu proaktif kriz iletişim planı hakkında bilgi topluyor. Ödev olarak verilmiş. bulamıyor bana sataşıyor. bilenler veya şirketin de bu konu ile ilgili döküman bulunduranlar ve kaynak gösterebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim.




 

bi kurumun genelikle kurumsal bi kurumun, kriz olmadan önce herhangi bir kriz olması ihtimaline karşı plan oluşturmasıdır. Muhtemel kriz senaryoları nedir, her birinde ne yapıcaz, kim çıkıp basına konuşma yapıcak, basın açıklaması için nezamanı beklicez, kriz iletişimi takımı kimdir, bununla ilgili bi kitapçık yapıp herkese dağıtalım falan demeleri gerekir.

Mesela THY'nin oturup düşünmüş olması gerekir(di) bi uçak düşerse napıcaz, kim basın açıklaması yapıcak, deniz baykal kalkıp bizden önce açıklama yaparsa napıcaz? yolcu yakınlarına nasıl ulaşıcaz? Hızlı haber mi vermeliyiz yoksa doğru haber mi vermeliyiz? falan da filan da diye bi plan yapmaları gerekirdi, google da(özellikle scholar'da) kriz iletişimi diye aratırsanız (veya crisis communication) bunun üstüne makaleler yazılar vs bulabilirsiniz

tehanu
1

mobil görünümden çık