
note 2 ve 3'ün kalemlerin özel bir sistemi var galiba dediğin gibi. dokunmasa bile algılayabiliyor. belki üzerinde özel bir devre falan vardır. eğer kalemi çıkartıp biryerde bırakırsan ve o odayı terkedersen kalemi almadın diye uyarıyormuş diye duydum. ne kadar doğru bilemem.


s-pen özelliğine sahip olan ürünlerde ekranın altında s-pen algılaması için özel bir tabaka daha bulunuyor. s3te o tabaka olmadığı için algılamamıştır ama note2nin kalemini başka bir note2de denesen çalışır muhtemelen.
ürün id'leri burda önem kazanıyor mu bilmiyorum ama bence aynı olan her ürünün kalemi diğer ürünlerde çalışır yani note2 kalemi note2'de çalışır.
s-peni unuttun uyarısı olduğu doğru. duyduğuma göre hareket sensörlerinden sizin yürüdüğünüzü dolayısyla uzaklaştığınızı anlayıp böyle bir uyarı veriyormuş, kalem yanınızdayken telefonu sallıyınca da bazen bu tür uyarılar alınabiliyormuş.
