kursların pratik eğitim ve teorik eğitimi var bildiğim kadarıyla, ama uygulamada bu teorik eğitim zorunlu olsa da insanlar işten güçten veya bildiklerinden katılmıyorlar. benim de katılma durumum yok. sadece direksiyon eğitimi diye bir şey mümkün mü? ehliyet alma süreci nasıl işliyor?




 

Teorik derslere katılıp katılmaman önemli değil, sadece direksiyon derslerine gidebilirsin. Kurs fiyatı ikisini de kapsıyor, direksiyon eğitimi ayrı bir ders, hani trafiğe çıkmak falan için ama ehliyet için gerekli olan kursu bitirdiğine dair belge. O belge de gitsen de gitmesen de teorik kısmı kapsıyor. Hani ona gitmem indirim yapsınlar olmuyor.

whoosie

kurslar teori derslerini akşam iş çıkışı saatlerinde yapıyorlar genelde. teori sınavını geçemeyenin direksiyon sınavına girme hakkı yok. ve "bildiklerinden" gelmeyen insanlar çoğunlukla kalıyorlar diyor çok yakın bir kurs sahibi tanıdığım. çünkü yeni sistemde artık sadece 50 soru var ve sorulardan bazıları gerçekten bilgi gerektiriyor. (yakın zamanda yeni sistemden sınava girdim) yani vakit ayırabiliyorsanız mutlaka teori derslerine gidin. yazılı sınavı geçtikten sonra direksiyon dersleriniz başlıyor. ve çalışan insanlar için asıl sorun direksiyon dersleri oluyor. dersler gündüz saatlerinde olmak zorunda çünkü. kısacası eğer varsa tanıdığınız bir kursa yazılın ki; direksiyon derslerinizde kolaylık sağlasınlar. genelde direksiyon sınavına hazırlanabilmeniz için 2 haftalık bir süreniz oluyor. bu 2 haftada ne kadar eğitim alırsanız sizin için o kadar iyi...

ayakli gazete
1

mobil görünümden çık