acaba halısaha maçı yapmak kardiyodan daha mı etkili?

kardiyoda sonuçta nefesini ayarlayarak koşuyorsun devamlı. halı sahada aniden sprint atman gerekebiliyor sık sık. onların ağırlığı olabilir.


çok yakın zamanda halı sahada maç yapıp aniden ölen 2 tanıdığım var ve buyrun;
www.yesilalternatif.com


halı sahada deparın da etkisi var tabii, bacağını açıyorsun yeri geliyor rövaşataya kalkıyorsun, yatarak müdahale ediyorsun vs. bu tarz şeyler de ağrıya sebep oluyor olabilir. yeterli bir ısınma yapsan, çekme gerdirme vs. büyük ihtimal ağrı da olmaz.
kontrollüsü en iyisi. kardiyoya devam.


halısahada spor salonunda koşarkenkine ek olarak daha farklı kasları da aktive ediyorsunuz, duyduğunuz ağrı bu kasların hamlığından kaynaklanıyor. mesela halı sahada bacağınızı topu yandan almak için açtığınız hareketi spor salonunda yapmıyorsunuz dolayısıyla bu hareket esnasında kullanılan kasları kullanmıyorsunuz. daha fazla kası aktive etmeniz halısahanın kardiyovasküler sağlığınız açısından daha iyi olduğu anlamına gelmiyor, sizin sarf ettiğiniz efora bağlı bu. spor salonunda-halısahada ne kadar koştuğunuzu biz bilemeyiz.
