selamlar,

yatak odamın tipini değiştirmek istiyorum. yeni bir gardırop almam gerekecek er ya da geç. onu değiştirirken yatağın da yerini değiştireyim istedim. kafamdaki dizaynda yatak başı tam pencerenin önüne gelecek şekilde ayarlanmış durumda, fena da olmaz gibi geliyor düşüncede. ama pencerenin hemen altında kalorifer var, kalın bişey değil, ince dökümlerden.

bu durum sıkıntı çıkarır mı bana? yani odanın ısınmasına çok büyük etkisi olur mu? yatağa bir zarar gelir mi? ya da kafamın kış geceleri fazla ısınmasından ötürü beyin kanaması falan geçirir miyim? :D

not: ölçüler aklımda değil ama eve gidince ölçüp tam bir plan da çıkarabilirim...

 

az aralık bırak, yapıştırma peteğe. benim odam da öyle, yatağım pencerenin önünde. bi rahatsızlık veya ısı düşüşü hissetmedim hiç.

dessy

@dessy peki baş dönmesi, bayılma, beyin kanaması gibi bişeyler oldu mu? :P

loveinaflipbook

aslında çok da iyi olmaz, ısıyı kesmesi o kadar problem olmayabilir eğer evde ısınma problemi yoksa ama kafanın dibinde ısıtıcı olması o kadar sağlıklı bir şey değil. ayağını sıcak tut başını serin diye boşuna dememişler :)
yatağı yine o şekilde koyup kalorifer tarafına ayakların gelecek şekilde kullansan?

minguinho

@minguinho ayakları duvara/kalorifere yapıştırsam, bu sefer kafa kısmı odanın ortalarına gelecek, komidin falan da keza aynı şekilde. biraz garip olur :)

iyisi mi ben eve gidip ölçüleri alıp bir oda planı çıkarayım. ona göre bir beyin fırtınası koparalım :)

loveinaflipbook

gece uykumda konuşma nöbetleri baş gösterdi :P

dessy

yatağa zarar gelmez, ama odanın ısınmasını sekteye uğratır.
bir de pencereden soğuk gelebilir kafana gece kalorifer sönerse.
kendimden biliyorum

innerbliss

Benim odam da aynı şekilde. Ama yatağı yatay konuma getirmek ve biraz kalorifer peteği-pencere ikilisinden uzaklaşmak daha mantıklı. Pencere biraz hava kaçırıyorsa (ki pimapen, zart-zurt bile inceden hava kaçırabiliyor) yukarıdan gelecek soğuk ve aşağıdan gelecek sıcak hava vücudunun kafasını karıştırır ve hasta eder. (anne mode on oldu) Yatağa kısa vadede çok bir şey olmaz, kalorifere yapıştırırsan yapıştırdığın kısımla ilgili uzun vadede sararma-solma-şekil kayması gibi durumlar olabilir. Bir de ısınan hava yükseldiği için, sen yatağa yapıştırınca havadan çok yatakla iletişime geçer kalorifer, oda normalde ısınması gereken miktardan daha soğuk olabilir. Peteğin üstüne bir şeyler koymamak ve hava ile temasını engellememek önemli.

aychovsky
1

mobil görünümden çık