Uzun zamandır kendime yakıştırdığım bir sıfat var(yani yanına isim alınca sıfat oluyor galiba?) "kendini bilmez" bunu dövme olarak yaptırmak istiyorum. ingilizce olsun, latince olsun gibi takıntım yok.. o yüzden türkçe olmasında karar kıldım direkt.. ve bir de bir sembol ile süslemek niyetindeyim ki o da bu sözün anlatımını kuvvetlendirecek bir soru işareti olabilir diye düşünüyorum. insanların gözüne sokmak gibi bir derdim de yok ama bu yazıyı istediğim zaman rahatça görmek istiyorum (neresi olabilir mesela?). düşüncelerim bunlar fakat hiç dövme yaptırmadığım için belki bu konuda hassas olunması gereken noktaları kaçırıyorumdur diye önerileriniz olur mu diye sorayım dedim. Eğer yazı yazdıracaksan şuna dikkat et, sembolü şöyle kullan vs. gibi.. bu sanattan anlayan sizsiniz yani, bilmiyorum ben.

Yazının bundan sonrası neden bu sözü seçtiğime dair bir açıklama(Olur da soran olursa diye baştan belirteyim dedim.)

Uzun uza diye yazmayayım şimdi buraya ama genel olarak insanın hiçbir şeyin netliğine inanmasının mümkün olmadığını, her şeyin özünde değişken olduğunu ve bu konuda da en başta kendisinin gelmesi gerektiğini; çünkü "kendimi biliyorum" iddiasının bir yük olduğunu ve hatta insanı birçok durumda riyaya ittiğini düşünüyorum. Bu yüzden kendini bilmez, bir nevi bir itiraf oluyor benim için. zaten niçe de demiş ya "insan kendi olabilmek için 'kendi'yle ilgili hiçbir şey bilmemeli" diye.. tabi içinde bir de paradoks barındırmıyor değil ki bu da durumu destekliyor sanırım?

 

madem karar verdin o zaman kavramlaştırıp tek sözcük olarak yaptır: kendinibilmez

kolla omuzun birleştiği yer olabilir. lost'taki jack'in dövmesi gibi.. şekil yerine geometrik yazı tarzında olabilir.

conrad moricand

dövmeciden ziyade tipografiden iyi anlayan bir grafik tasarımcıya ''kendini bilmez'' kelimesini salt yazıdan logo vb. tarzı bir şeye çevirebilirsin. sonra bunu dövmeciye götürüp üzerinde oynatırsın.

yok bu kadar uğraşmak istemiyorum dersen de benim katlanabildiğim tek yazı dövmeleri oldschool olanlar. zevk meselesidir, ama düz yazı tipinden en uzak olanlar bence oldschool dövmeler oluyor çevresine dövmecinin çizeceği frame-şekiller vb. ile daha da güzelleşebilir.

tamamen senin zevkine kalmış yalnız bu, beğenmeyenler kesinlikle çıkacak. özellikle türkiye'de yaşıyorsan dövmeye bakmadan ''çirkin olmuş bence'' diyenler olacak. sadece dümdüz yazı yaptırmanı, simsiyah yaptırmanı kesinlikle tavsiye etmem.

gizemlikovboydankacankertenkele
1

mobil görünümden çık