selamlar,

Kadıköy'de tek başıma takılıp vakit geçirebileceğim düzgün yer arıyorum. düzgün insanların çalıştığı ve takıldığı, hoş sohbet dönen, sevimli ortamı olan yer var mı bildiğiniz? çoklu gruplar halinde takılmayı pek sevemediğimden böyle bir ihtiyaca girdim havaların iyice soğuduğu şu zamanlarda.

tek insan görünce yadırgamayan, "hemşerim damsız giremen!" gibi salak triplerin olmadığı ve benim de öyle bi insan olmadığımın farkına varabilecek tarzda bir yerde bazen gidip oturup, sıcak bişeyler, içki vs içebileceğim, biraz müzik biraz kafa dinleyip vakit geçirebileceğim yer bulamaz mıyım? yok mu? hani bi yere alışayım, müdavimi olayım, ordakilerle panpa muhabbeti yapayım istiyorum belki de. ya da belki çocukken çok cheers izledim...

 

karga'yı ben çok seviyorum. şu saatlerde daha da sakin olmalı. kitap falan da okuyabilirsin. mis gibi kafa dinlemelik bir yer bence. müzikleri de iyi.

dessy

(bkz: belfast cafe pub)

legende

karga pek öyle tek başına takılıp müdavim olunacak mekan değil bence malesef. ben de çok severim ancak hayli büyük, muhtemelen tanış sayılmanız için hayli uzun süre ve sık gitmeniz gerek. ayrıca haftasonları "damsız giremen" muhabbeti olabiliyor, çok zor yer bulunuyor.

shaft'ın sokağında beatles hayranı arkadaşların açtığı bir yer gördüm geçen. adını hatırlamıyorum ama beatles ile ilgili bişeydi. orası tarif ettiğiniz gibi sayılabilir. bilmiyorum, bir kez gittim. çalışanlar falan baya saf tiplerdi.

john lee hooker

thales cafe

bi sigara bi bacardi

lal

nesilsiz

thales'in barmenleri ve çoğu garsonu sıcak kanlıdır, hepsi öğrenci zaten.
belfast'ın tasarımı cheers'a benziyor ama genelde çok kalabalık olduğundan ne kadar kanka muhabbeti döner bilemem.
Bay Yengeç de iyidir ama hep kalabalık olduğundan aylardır girmiyorum, son durum nedir bilemem.
karga ve samimiyet çok alakasız kavramlar bence. karga deyince aklıma bol sulu biraya 2 bira parası vermek geliyor aklıma açıkçası.

r_u_h

benim anladığım kadarıyla loveinaflipbook'a daha bar ortamı olan ve ufak bir yer lazım. neresi bu tanıma uygun, bilmiyorum. ben de aradım bulamadım. ancak söylenen yerler uygun değil bence, onu biliyorum. bir kere elli tane masa var abi lal'da. bahçe ile bar ayrılmış gibi birbirinden. hangi çalışanla oturup muhabbet edicen. olabiliyorsa da afedersiniz, benim beceriksizliğimdendir.

john lee hooker

karganın karşı tarafında biraz daha aşağıda masal evi var orası biraz daha küçük ve sohbet edebileceğin bir yer çalışanlarla. yukarısı da boş oluyor ev gibi takıl.

alttire

liberta

you and whose army

fırsattan istifade edelim madem, akşam bu mekanlara gitmeden önce bi eyleme de uğrayın. eylemden sonra tüm barlar ev sıcaklığında oluyormuş, kesin bilgi.

john lee hooker

bu akşam zaten ordayım, bar/cafe şart değil :)

loveinaflipbook

lal pek güzel.
biraz sonra ben de orada olacağım, eylemden evvel.

teoridefeminist pratiktegeysa

moda'da dondurmacı ali ustanın orada "yer" diye bi yer var.
pek bar sayılmaz ama viskini alıp ısıtmalı bahçesinde güzel oturuluyor.

crystalsoul

moda caddesi'nde cafe 23 var. işletmecileri de ekşi sözlük yazarı.

gregory

ben gündüz vakti gidip böyle kendi başınıza oturup kitap okursunuz falan diye düşünüyordum. gece konsepti için ise masal evi güzel olur bence.

dessy

Ya aslinda haftasonlari gunduz giderim sakin sakin, haftaicleri de aksam is cikisi falan olabilir. Bar ortami olacaksa da cok kalabalik olmamasi tercihim, yoksa cafeler de guzel.

Teklif edilen yerlerden bi kismi bildigim yerler (karga, belfast, thales), bi kismina gitmedim hic (lal, yer, cafe 23)

Bastan bi deneyeyim firsatim oldugunda hepsini, en sicak buldugumda kalirim artik :)

Tesekkir ederim hepinize! Daha onerecekler varsa da geri durmasin tabii :D

loveinaflipbook

hera (hala varsa)

kafadanbacakli
1

mobil görünümden çık