Merhaba herkese
bu dönem bitirme çalışması vermem gerekiyor.Dersin tam adı bu yani bitirme projesi veya bitirme tezi değil.İş hayatımda mobil yazılımla ilgili çalışmayı düşünüyorum.
Şimdi ben bu bitirme olayında baştan aşağı bir proje mi yapacağım yoksa teorik olarak geniş bir bilgi mi sunacağım?Hocaya ne fikir sunabilirim ana teması mobil olan?


 

Ne fikir sunabileceğinizi bilmiyorum ama sizden tüm fonksiyonalitesi çalışan, crud işlemleri yapabilen akıcı bir uygulama bekleyecekler. hocanız size bir konu verir zaten, sadece ios mu android mi olacağını düşünmeniz lazım.

montreal

işe yarar, bir soruna çözüm getiren uygulama/sistem geliştirmen ve bunları tez kadar detaylı olmasa da teorik bilgiyi veren bir doküman oluşturman gerek. geliştireceğin sistemin tasarım detayları, çalışma prensibi, hangi probleme çözüm olduğu ve projenin bunu nasıl başaracağını içeren bir doküman olmalı.

mobil uygulama yapmak diye bir bitirme ödevi olmaz. oturur bir problemi teşhis eder ona göre çözüm üretirsin. bu çözüm mobil uygulama, masaüstü ya da web uygulaması gibi bir ya da bir kaçını içerebilir.

önce sorun tespitine git. hayatımız aşılmayı bekleyen sorunlarla dolu. mutlaka günlük hayatında ya da çevrendeki insanların hayatında "keşke şu da şöyle olsaydı" diyebileceği bir şey vardır. sadece "mobil olacak" diyerek kendini kısıtlama, ufkunu daraltma yeter.

çözüm yolu ya da yöntemleri bir şekilde belirecektir zaten.

coder6006
1

mobil görünümden çık