neler olabilir? önceden terim hiç kötü kokmazdı, son 1 haftadır falan bişeyler oldu anlamadım. stresten de olabilir ya da bilmiyorum.

yalnız, 1-2 hafta öncesine kadar yaklaşık 3-4 hafta boyunca çok kötü ter kokularına maruz kaldım. birisi iş servis şöförümüzdü, mide bulantısı yaratacak kadar kötü kokuyordu ve her gün öyle gidip gelmek zorunda kaldık ve değiştirmek zorunluluğu gördük en sonunda çünkü kendisine söylediğimiz halde kendisinin kokmadığını iddia edip suçu başka şeylere atıyordu sürekli... onun lanetine mi geldim acaba diye bile düşünüyorum şu anda...

ne tip alışkanlıklarımı değiştireyim de eski halime döneyim?? eski halimi özledim yeminle...

 

her gün duş almak lazım, yatak çarşaf , kıyafet her şey temiz olacak.

montun yıkanması lazım bi kere ter kokusu sindiyse sittin sene gitmez.

neferkitty

Yediklerin direk etkiler et tuzlu cemenli seyler kotu kokutur teri bu tip seyleri tuketiyuosan biraz azalt bakalim ne olacak

basond

@neferkitty temizlik konusunda sorun yok, her sabah evden çıkmadan duşumu alırım, yatak, çarşaf, kıyafet misler gibi. mon desen bu aralar zaten giymiyorum havalardan ötürü. içerden bişeyler var belli, ama çözemedim gitti..

et kısmında düzenleme yapabilirim ama biyolojiden hatırladığım kadarıyla etin kokuya etkisi dışkıya yansıyordu galiba.

hayatımda tuz yok, çemen yok. ete yoğunlaşayım bi bakalım...

loveinaflipbook

Etten cok baharatlari etkileyabilir onlarida gozden gecir

basond

Baharat, cemen, aromalı şeyler, bakteriler, kıllar, havasız kalma. Kristal deodorantlar kullanabilirsiniz bakteriler için.

Lim5

aynen ben de baharat falan diye biliyorum.bir de kılları sık sık kes.

high hopes of the sozluk

sebze meyve agırlıklı beslenırsen ortadan kalkacaktır. muhtemelen yedıklerıne dıkkat etmıyorsun ve vucudun asidik halde. stres de asidiktir. yuksek phlı su ıc bol bol. ya da suyuna limon damlat. yeşil yapraklı sebzelere kıymet ver duzelır bırden.

akare

Ter esasında kokusuzdur; yani kendi özgü spesifik bir kokusu yoktur. Terlemeyle birlikte ciltte doğal olarak bulunan bakteriler faaliyete geçer. Kötü kokuya neden olan etken bu bakterilerdir. Bu bakterileri yok edemezsiniz ama kişisel temizliğinizi aksatmadığınız sürece en alt seviyede tutar terinizin kötü kokmasını engellemiş olursunuz.

syd

ilk sebep pütrefikasyondur. pütrefikasyon için zaman da gereklidir.

ter + bakteri + zaman, bunlar pütrefikasyona yol açar. pütrefikasyonun eski dildeki karşılığı tefessüh, yeni dildeki karşılığı kokuşma. bahsettiğimiz zaman, 12 saat civarında bir zaman.

diğer sebep, teri emmiş, terle birlikte pütrefiye olmuş giyeceklere, ekstra ter ve ekstra pütrefikasyon takviyesidir. üst üste kurulmuş medeniyetlerin kümülüs oluşturması gibi.

diğer bir sebep, baharatlar, soğan, sarmısak, çemen gibi tere geçen kokulu yiyeceklerdir.

diğer bir sebep, koltuk altı kıllarının temizlenmemesidir. nekkaa kıl, okkaa bakteri.

bir diğeri, vücudun susuz kalması yani dehidratasyondur. ficüt susuz galıncı nası sidik nerdeyse kadmiyum sarısı renge dönüyor, derişimden dolayı, derişik ter de aynı o şekil yoğun kokar.

insan 7/24-366 duyduğu bu kokuyu yani kendi kokusunu algılamaz ve kendine bok atıldığını sanır. halbüse o koku tokat kimin çarpar bizim yüzümüze...

ter kokusunu efsane hâle getiren sebeplerden biri de, cinsî münâsebet partneriniznen ter kardeş (terka) olduktan sonra yıkanmamaktır.

bi de hiperhidrozis illetinden muzdarip olannar vardır ki, âdetâ lânetlenmişlerdir. sempatektomi ameliyatı bile gerektirebilir. (belki de şu anda sallıyorumdur).

öte yandan, hemcinsinizin kokusu da ayrıca iticidir. tabe burdan karşı cinsin ter kokusu her daim çekicidir annamayalım ama hemcins kokusu ilâveten iticidir.

evet, lânetlemiş seni şüfer...

o zalım trafikte oğadar direksiyon salla, ganelferi de aç sonuna gadar, git evde terka ol, ondan soğna bi kaç beyaz yakalının öf pöf züppeliklerine mâruz kal! revâ mı bu?

compadrito

Mayonez çok etkiliyor beni. İçinde sarımsak olduğu için tabii; ama sarımsaklı yoğurt yediğimde koku olmuyor. Mayonez yediğimde fena halde oluyor. Son dönemde yiyip içtiklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Hazır sosa falan dadandıysanız... Tahmin tabii benimki.

auroraaurora

@compadrito son paragrafta çok ezmişsin olm beni :( valla 3 hafta dayandık mis gibin, kırılmasın diye çaktırmadan dile getirdik, sonra artık olmayınca kibarca söyledik. adam da deyü ki ya ben kokmam, haftada bir hamama giderim ben, o koku cam suyundan geliyodur, yanımızdan kamyon geçerken yağ yakıyor o kokudur falan... sabah bizi işe bırakıyo sonra evine gidiyo, akşam bi daha geliyo alıyo falan, o arada hep boş. kendimi kötü hissettirmesene olum! :\

loveinaflipbook

pardon hocam, son paragraf was supposed to be ironical.

haftada bir hamam ne yahu? ficüduna haftada bir su ve sabun değerse, haftada iki daafe terka olursan, hergün gömlek değiştirmezsen, soğana sarmısağa ver Allah ver dersen, mum deodorana itne işi dersen olacaa bu! sonra boku biz beyaz yakalılara atarsın, züppe la bunnar! dersin...

not: bi sabah alıyo bi akşam bırakıyo'nun istanbulcadaki meali, ganelfer son gademe çalışıyokene 5 saat direksiyon sallamak, ikisinin arasında da, 30 santigrad dereceye ısıtılmış şöfer odasında çay içip kebap yapmaktır. bu da şöfere ter olarak döner gene...

bonus: www.sabah.com.tr

compadrito

giydiğin kıyafetlerle de ilgili sentetikler mesela kokuyu arttırır. saf pamuklu kıyafetlerde koku pek olmaz.

orpheus

ahh, aptal kafa! nası da unuttum! tabii ki, akrilik polyester filan giyersen, hemen ter kokarsın. pamuk, keten, yün gibi malzemeler nefes alıp verir, diğerleri nefes almaz. polar mont, afili aşortman filan ter kokutur...

compadrito
1

mobil görünümden çık