
hemen pirinc dolu bi kavanoza at


Adam zaten pirinç dolu kaba koydum demiş. Bence olan olmuş bi aç artık ufak Bİ peçeteyle azcık kurula. Ki tahminimce gümlemiştir.


fön makinesi tutsam mı? soğuk tarafıyla kurutsam mı?


Pirinç dolu kapta kalsın gerekirse 1 hafta. su kalmaz. yalnız prinçleri 2 gün de bir değiştir bence :)


elektrikli süpürgeyi al icindeki suyu vakumla. sonra acmaya calis calisirsa calisir calismazsa zaten hic calismamistir,


Telefon çalışır eminim eğer heme söküp parçalayıp kurutup pirince attıysan hiç bi şey olmaz.


Klima varsa klimayı açıp ya da aracın içinde klima çalışır vaziyette (en soğuk)mesela ön camın hava ızgaraları bölümünde de bi kaç saat bekletebilirsin. O da nemi alır su filan kalmaz.


telefonum suya dustu diye okuyunca ne kadar panik ve heyecan yaptiysam ayyy ayyy ayyy hemen pirincin icine koy diye gaza geldim, gerisini okumadim bile :) neyse ibretlik paylasim olarak kalsin.


Pirinç dışında hiçbir ortama sokmayın, fon makinesi vs. kesinlikle kullanmayan donanıma hasar verebilir. Sabırlı olun cogu zaman telefon bozulmaz ama kullanıcı telefonu erkenden açtığı için suyun etkisiyle telefon donanımı kısa devre yapabilir. 1 ay kadar başka bir telefon kullanın, kurusun yavaşça. 1 ay sonra deneyin, devreler yanmadan kurtarabildiyseniz çalışır.


@sinsasaj suyu emdigini düşünüyorum. tamamen sehir efsanesi de olabilir ama, tek bildigim telefona bir zararı yok fon makinesinin aksine.


suyu ve nemi çekiyor o yüzden.


prinç neymiş...
işi profesyonellere bırakın:
(bkz: silika jel)
(bkz: desikatör)
kesmez ise (bkz: etüv)


pirinçten çıkarıp fasulye dolu kavanoza at.
