Marketlerde satılan tuzların çoğu rafine. Çok çeşit var. Hangisi daha sağlıklı, lezzetleri farkediyor mu?

Deniz tuzu, kaya tuzu, himalaya tuzu, iyotlu, iyotsuz hangisi?


 

Biz himalaya kullanıyoruz, normal tuzdan daha az atıyoruz yemeklere filan. Yani ölçü olarak himalaya tuzdan daha az atmak gerekiyor. Tadında bir değişiklik hissetmedim. Ama zaten çok az tuz kullanılır bizim evde.

elikası

eğer tiroid ile ilgili bir hastalığınız yoksa kesinlikle iyotlu tuzu tercih edin. denizine kayasına bişey diyemeyeceğim

la noix

iyotsuz olanı tiroid hastaları için. iyotlu olmalı.

zokondor

Günlük kullanım 1.5 gramı geçtikten sonra hangisini kullanırsanız kullanın hiçbiri sağlıklı değil. Bununla birlikte, bu tuzların içindeki sodyum oranı hemen hemen aynıdır, vücudun ihtiyacı olan madde sodyumdur. Sofra tuzuna diğerlerine ek olarak iyot katılıyor. Ama iyot deniz tuzunda doğal halde bulunuyor. Bu matematikle baktığımızda deniz tuzu daha iyi gibi gözüküyor ama dediğim gibi, günlük sodyum ihtiyacı 1.5 gramdır ve bu miktarı geçtikten sonra, ki ülkemizde bu 15 grama kadar çıkıyor, hepsi zararlıdır.

syd

en doğal tuz işlenmemiş tuz.Hani şu değişik renkli olan tam beyaz değil.Al evine bi tuz kayası yemek yerken yala dur :)en doğalı

işteöylebirşey

eğer deniz-kaya tuzu ayrımında kaldıysanız kaya tuzu. topraktan süzülerek geçtiği için temizleniyor, deniz için ise aynısını söyleyemeyeceğim.
öğütücü ile ufalanan parça tuzlardan kullanıyorduk ancak himalaya'ya geçtik.bilemiyorum ikisi arasında hangisi iyidir ama kaya tuzu +++

kaymaktutmayansicaksut

elimizden geldiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz ama tuz konusunda cahil kalmışız :/

mea maxima culpa
1

mobil görünümden çık