1 aydır haftada 3 gün birer gün aralıklarla havuza gidip, boş zamanıma göre 40 dk - 1 saat arasında yüzüyorum. Kilo problemim yok, hatta kilomdan memnunum. Fakat göbek problemim var. Boy 1.80, kilo 84. Sıska türünde değilim. Spor salonuna da gitme niyetim hem fit hem de biraz kas yapıp, hap kullanmadan olabildiğince irileşmek.

Sorum şu: İkisinin bir arada bana faydası olur mu? Mesela bir gün havuz ertesi gün spor salonu gibi... Okuduğum kadarıyla vücuttaki kasların en az 1 gün dinlenmesi gerekiyormuş. Yüzerken olabildiğince omuzlarımı ve kollarımı zorluyorum. Spor salonuna da gidersem kaslarım için boşa kürek çekmiş olur muyum?

edit: Neler yapmam gerektiğini de yazabilirseniz, gerçekten yardımcı olmuş olursunuz.

edit2: Bir süre daha tek başıma yaşayacağım için yemek düzenim olmayacak. Yemek yapmayı da fazla beceremem. Yeme-içme konusunda da ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

 

Gobek icin konusuyorum; beslenme bu isin yuzde 60'i falan diyebilirim. karbonhidrati baya azaltman lazim.

Golgi

Kardonhidratı azaltırsam kas gelişimi engellenmez mi?

eternal_soul

kas gelisimi karbonhidrattan cok protein ile olur, tamamen kes diye bisey yok zaten pilav yiyorsan daha az ye mesela. ekmegi direk kes yapabiliyorsan.. boyle boyle dusun iste gun icinde mumkun mertebe az karbonhidrat al, patates kizatmasindan uzak dur vs bunun gibi onlarca sey var.. her agirlik antremaninda kaslarin yirtiliyor vucut dinlendigi esnada yeniden olusuyor bu esnada da protein devreye giriyor.. makina icin yag neyse kas icin protein odur. karbonhidrattan cok protein bazli beslen.. gunluk alacagin protein hesabini da kilon x 2 gr olarak hesaplayabilirsin.. 75 kiloysan gunde 150 gr protein almaya ozen goster.

Golgi
1

mobil görünümden çık