selamlar,

evet, ev kayıtlarına çok uzun bir aradan sonra tekrar başlamak istiyorum. güzel bir DAW arıyorum, en son 5-6 sene önce kayıt yapmıştım o yüzden yeni bişeyler çıkmıştır illa işimi kolaylaştırabilecek bişeyler arıyorum.

sequencer, sampler vs olarak fl studio kullanıyordum, yine ona bakarım, alışkın olduğum arayüz falan, bir de seviyorum bayağı. ama direkt kayıt için biraz garip geliyor arayüz. o yüzden farklı bir DAW içerisinde kanal kayıt yapıyorum.

bana önereceğiniz ne var güzel ve kullanışlı DAW olarak?
şöyle VSTi desteği de olan vs...
siz ne kullanıyorsunuz mesela?
kolay bulunabilir bir şey olması ve bulunan versiyonun çalışırken sıkıntı çıkarmaması şiddetle tercih edilir...

 

valla ben hala cubase 5 kullanıyorum. 6 ile 7 'yi kıramadılar daha. mac'in varsa logic'e bakabilirsin bir iki kere kullanma fırsatım oldu ama ses mühendisi vs... den ziyade müzisyenler için yapıldığını söylüyorlar. paran varsa da pro tools. bir türlü kıramıyorlar. kırabilselerde binbir güçlükle kullanılabiliyor.

soujiro

fl studio artık çöp diyebilirim. davulları reason dan yazıp, sample vst içinde cubase 5 kullanıyoruz biz. reason un davulları gayet gerçek. bunları kullanarak evde reklam müziğinden tutun kendi projelerimizin müziklerini dahi yapabiliyoruz.

camiroquay

evet pro tools kanırtıyor resmen düzgün çalışmadığı için, o yüzden zaten farklı bir arayışa girdim... Cubase LE4 var aslında bi cihazımın yanında gelen, dün akşam en son onu kurdum son tercih olarak. ama sonra uykum geldi yattım, kontrol edemedim. eski versiyo olduğu için tam randıman alamam gibi geliyo.

drumlar için ez drummer kullandım zamanında, yeniden ona geçebilirim. ama işte vsti olduğundan destekleyen bir daw lazım.

olmadı fl'yi bi daha zorlıycam bu akşam..

loveinaflipbook

(bkz: Studio One)

Bana teşekkür edeceksin.

alperz

Ableton benim favorim, yanınta motu track16 ile tadından yenmiyor.

mehmet lutfi

logic pro kullanıyorum ve memnunum fakat ola ki yaptığın kayıtları insanların karşısında icra etmek isterim dersen ableton live kullanmanı tavsiye ederim.

groovettyn
1

mobil görünümden çık