italya'dan schengen im var , süresi dolmadan danimarka'ya schengen için başvurabilir miyim ?

Not: amacım danimarkadan da alıp süreyi uzatmak

teşekkürler.

 

super soru. ben de bi hijack yapayim. peki mesela ben italya'dan aldim vize is icin ama bana diyelim 3 ay verdiler. sonra dondum 1 ay sonra almanya'da isim cikti. ayni vizeyle almanya'ya gidebiliyor muyum? hep sengeni aldiginiz ulkeden girin diyorlarya o yuzden.

modlar bu benim feykim silebilirsiniz

önce kullanıcıadınız'ın sorusu:
vize süren dolmadan başka yerden alırsan, eskisini iptal etme ihtimalleri var. yani diyelim şu anki vizen 20 Şubat'ta bitiyor, sen de haliyle 20 Şubat'ta başlamak üzere yani vize başvurusu yapıyorsun. bugün vizen çıksa, önceki iptal olursa, 20 Şubat'a kadar giriş yapamazsın.

@modlar bu benim feykim silebilirsiniz
o dedikleri şey, bahsi geçen vieyle ilk giriş yaptığın ülke için geçerli sadece. Almanya'dan aldın diyelim vizeni. o vizeyle tutup ilk girişini İtalya'dan yaparsan, noluyo lan derler, girişte bekletirler, sorun çıkarırlar falan. ama ilk girişi Almanya'dan yaptıktan sonra vize süresi bitene kadar istediğin schengen ülkesine girersin. Almanya'dan alınmış vize üzerinde bi kere Almanya damgasını gördüklerinde sıkıntı olmaz...

loveinaflipbook

ikinci sorunun yanıtına ek: schengen bölgesinden çıkıp yeniden girebilmen için vizenin multi olması lazım. Üzerinde birinci ya da ikinci satırda yazar multi ya da single diye.

whoosie

whoosie +1

vizelerinizi alırken her zaman (özel bir durum söz konusu değilse) multiple entry alın.

loveinaflipbook

Birinci vize bitmeden ikinciyi vermezler. Aynen geri yollarlar pasaportunu senin schengenin var diyip. Belki bitis tarihinden falan sonrasi icin talep yaparsan olabilir ama bilemedim

ozymandias10
1

mobil görünümden çık