ne dersiniz? avantajları/dezavantajları neler olur? bilenlerden sıralayacak var mı? orada yaşayanlardan da ekstra düşünceler alabilirsem süper olur!

şimdiden teşekkür ederim!


 

uyuşturucu batağına düşme olasılığın dezavantaj mesela.

eurhka

ülkede legal olunca da adı hala batak mı oluyor? :\ hani sigara batağı gibi falan?

şaka bir yana, hakkaten o kısmı geçiniz. iş hayatı, yaşama, havalar, ekonomi, hayat pahası vs açılarından beni aydınlatırsanız gerçekten çok sevinirim...

loveinaflipbook

Hocam benim orada yasayan kuzenlerim var bende ziyaret ederim siklikla ama cidden yasanilacak sehir degil, yani orada cok turkle de muhabbet ettim akrabalarimla da adamlar her firsatta buraya gelmek icin cabaliyorlar. Gozlemlerim sonucu ulasim cok pahali bir kere, ayrica kalacak yer de sorun, sehir icinde kalmak cok pahali o yuzden sehir disina banliyolere yoneliyorsunuz, Genelde sınir sehirlerde leiden da yada almere de yasiyor insanlar ve ulasimi tren yada otobusle sagliyorlar. Benzin bizim buradakiyle ayni fiyat ayrica evinin onune park etsen bile devlete park bedeli bile oduyorsun o yuzden arac son tercih. Insanlari iyiler gayet guzel komsuluk yapilabiliyor bizim turklere karsi cok fazla antipatiklik yok. Gezmek tatil yapmak icin ideal ama 1 aydan sonra inanilmaz baymaya basliyor sahsen ben katlanamiyorum. Oradaki insanlarda parayi bulsak da kesin donus yapsak kafasindalar

pinman

ev bulmak çok zor diye biliyorum, ufacık yerler için çok yüksek kiralar dönüyor. orada çalışılır ama yaşamak için amsterdam merkez çevresinde bir genişçe halka çizip o bölgede ev aramak lazım. amsterdam'da tek kalırsanız rahat 1000 euro, kıç kadar odada kalırsanız rahat 500 euro kira ve faturalara gidecek. bir de aylık 100 euro kadar zorunlu sağlık sigortası ödemesi var. süpermarket alışverişini ucuz halletme yolları var, ucuzluk süpermarketleri, pazar falan. ev döşemek için ikinci el mağazaları çok yaygın, temel her eşyayı bulursunuz. sonra yavaş yavaş yenilerle değiştirirsiniz. havası soğuk, yılın çoğu günü yağmurlu. iş hayatı fena değil, tabii ne yapacağınıza çok bağlı olarak değişmekle beraber, haklarınız iyi korunur, tatil hakkınız vardır onun için de ek tatil parası alırsınız.

quasiromantic

maddi durumun iyiyse veya oraya gittiğinde iyi bir gelirin olacaksa, yaşanılacak yerdir.

xin zhao

Ayrica soyle soyleyeyim amsterdama trenle 45 dakika uzaklikta 3 katli garajli 1000euro kirali sahane yerler var , yani amsterdami taksim dusun kaldigin yerde avcilar gibi

pinman

karar verirken buranın ne kadar yaşanılır olduğunu da bir gözden geçirmek lazım bence. madden sıkıntı yaşamayacaksan durma git derim, akıl sağlığın yanına kar kalır.

tiny penny

@Sour 1.85'in mantığını da açıklarsan sevinirim.

loveinaflipbook

uzun boylu insanlar, at gibi. ondan diyor.

der meister

lahey'de (the hague - den haag) çalıştım ve yaşadım. amsterdam'ı da biliyorum.

kışın kaçmak istersin. çok sıkıcı ve soğuk. tabii, diğer ülkelere şehirlere haftasonu yardırabilirsin.

yaşam pahalı ama çok nezih. evlerini çok beğendim. para sıkıntısı olmayacaksa çok güzel yaşanır. hollandalılar dünyanın en mutlu insanları arasında. çoğunun hayatında spor çok önemli ve bu nedenle fit insanlar.

[silinmiş]

evet kadınlarının boy ortalaması 1.72

erkeklerin boy ortalaması 1.80

[silinmiş]

@pinman
bahsettiğin tipik gurbetçi sendromu. uyum sağlayamayan insanlarda çok görünür.

kışı, soğuğu hariç amsterdam her açıdan seviye atlatır. tabi türkiye'de nasıl yaşadığına da bağlı.

christopher nolan

ŞEhir gerçekten çok pahalı ulaşımda öyle çok iyi bir maaşın varsa tamam ama burasıyla aynı oranda gidicekse maaşın bence değmez.

basond

haftasonu ordaydim ben delft te yasiyorum. Amsterdam candir.

uctumdageldim
1

mobil görünümden çık