selamlar,

bir trompet alma, çaldığım diğer enstrümanların yanında biraz da trompet çalma hayalim var. uzun zamandır vardı.

bu aralar alsam, iyi ve düzenli çalışmayla belki sene sonuna ya da yaz gibi bişeyler konusunda pratiklik kazanabilirim gibi geliyor. bir avrupa seyahate çıkmayı düşünüyorum yıllık iznimde. belki trompetimi de yanımda götürürsem sokak müzisyenliği de yapabilirim diye düşündüm. diğer çaldığım enstrümanlardan tek taşınabilecek gibi olanı ukulele ama onun da sesi cılız ve az çıkıyor...

öncelikle farklı farklı enstrümanlar çalıyorum hali hazırda, müzik ve nota bilgim var. trompet'te sadece tek nota basıldığı için piyanodan falan daha kolay olur diye tahmin ediyorum, sadece tüm notalara 3 tuş ve nefes yoluyla hükmetmeye çalışırken kafam karışabilir gibi geliyor. çok mu hayalperestim sizce?

bir de bu cep trompetlerini gördüm, tam seyahatlik. ama normal trompetlerden farkı sadece boyutu mu? ne gibi eksileri var? seyahate çıkarken yanımda az yük olması tercih sebebi ama çok dezavantajlı olacaksa tam boy trompetin yanına ince ve hafif bir hardcase almak daha mı mantıklı olur acaba???

 

Trompette pozisyonlar beşli ilerliyor. O mevzuya kafan yattıktan sonra çalması zor değil. Acilite falan için de çalışaksın tabi.

Cep trompetinin orkestra trompetinden tek farkı boyutu. Boru uzunluğu falan herşeyi aynı. Sesi de aynı. Volüm biraz daha düşük. Biraz daha sadece...

alperz
1

mobil görünümden çık