Allah benim bin belamı versin. Uçuş merakıma, pilotluk aşkıma sokayım.

FS2004 oynuyorum yaklaşık 1 aydır. Her bi bokunu çözdüm oyunun ve hatta pre-intermediate olan ingilizce seviyemi sırf bu oyun için advanced yaptım ama yok olmadı olmayacak biliyorum. tek sorunum landingde. gözünüzün yağına bal dökim bi yardım edin ya. İniş yaparken her şeyi tam yapıyorum. Binbir çeşit tutorial izledim dinledim okudum. Ama olmuyor olmuyor piste çakılıyorum. Kafayı yemek üzereyim çok ciddiyim. Tüm meşkalimi bıraktım bu oyuna yöneldim. Samsun Trabzon uçuş mesafesi, arada kaç ev, kaç tiyatro, kaç stadyum var hepsini ezberledim. iki gündür takıntı oldu sürekli oynuyorum. Neden piste adam gibi inemiyorum ?


 

flap'ları açıyorsundur umarım inerken ;)

en.wikipedia.org:Wing.bmi.a320.labelled.arp.750pix.jpg

winsome

ils'e güvenip ellerini bırakıyor musun? eğer öyleyse tam teker koyacakken burnunu kaldırmayı dene.

kibritsuyu

yaklaşma hızınız da önemli.

dinomazu

hangi ucakla inmeye calistigini, ils/vfr inip inmedigini, ve ils ise inmek istedigin havaalaninda ils olup olmadigi, localizer'i karsilayabildigini vb.. soyler isen, yardimci olunabilir saniyorum.

bunubenyazdim

efendiler, her şeyi yapıyorum. flaplarım minimum 140 knots hızda 25 derece açık oluyor piste inerken.

tabii ki burnu kaldırıyorum :)

yaklaşma hızım internetten aldığım bilgiler doğrultusunda minimum 140 knots.

hangi uçakla inersem ineyim aynı sorun oluyor. sorunum approach ta değil, inişim piste tam oturuyor sadece tekerleri koymamla birlikte gövde de pistin içine giriyor. hızla alakalı bir durum gibi geldi bana önce ama en az 120 knots a kadar denedim ki her yerde 140 knots diyor.

coyistik kullanmıyorum ancak coyistik kullanmayıp da inen bir sürü adam var. mesela kibritsuyu fs2002 oynarken hiç coyistik kullanmazmış ve sorun da yaşamazmış.

deliktas

hah soruna cevap 140 knot işte. internetten nereden bulduysan yanlış söylüyorlar. tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki 140 knot çok yavaş. 120 falan yaparsan iyice fena. dikey alçalma hızı, yatay ilerleme hızına göre hızlı kalıyor. yatayda yavaş gidiyor ama aşağı doğru hızlı indiği için göbek üstü oturuyor. 160-170'ten aşağı düşme bak göreceksin.

737-400 ile bu dediğim. başka uçakları bilmiyorum.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık