Cok guzel sikti bi herif beni. Bankamatik önünde nasıl bi yol izlemeliyim. Bu para su an patladı soğuk su iceyim di mi?




 

vicdanın varsa yırt at

vicdanın yoksa yedir sen de birine

raskolnikov2

bozdurabilirim ben, 2 sahte 100lük var elimde

GibsonRules

ben bayramda küçük kuzenlere harçlık olarak vermiştim çok sevinmişlerdi bakkalden elleri boş dönünceye kadar.

jamalbsf

üşüdüm üstümü örtsene hande, paranın yüzde 51'i sendeyse merkez bankasına gidip yenisini çıkarabilirsin.

[silinmiş]

50 tl ye alırım :D bazıları yırt at vicdan demiş neyse ya la bişi demiyorum.

dogumgunundecevrimdisiolanadam

200 lira ile gerçekten çok zor, kalabalık olsa bile çalışanlar çok dikkat ediyor 100'e 200'e.

volkanaydin152

yıl 1996, yazın çalışıp paramı güzelce kazandığım zamanlar. benim bir piç kuzen var, o da benim gibi para kazanmaya çalışıyor ama her gün eve zararla dönüyor. sonra git gide kazanmaya başladı velet ve hiç ne iş yaptığından bahsetmiyor.

bir gün eve polis geldi, esnaf şikayet etmiş, anasını ağlatmış amk kuzeni, 500.000 TL, 1.000.000 TL'leri ikiye bölüp yarısıyla kerhane tatlısı, yarısıyla kola vs alıyormuş. bunu günde bir kaç kez yapıp günde bir kaç milyon kazanıyormuş.

[silinmiş]

ulan adamın hakkı olan bir para bu. kendi basmamış ki kalpazan muamelesi yapıyorsunuz. tabii ki yedir birine. dolaşıma sok gitsin. en kötü ihtimalle patlayana kadar türkiye ekonomisine 200 lira zarar verirsin hepsi o. o para benim bir mükellefime yaptığım işin bir aylık karşılığı ulan. mükellefim yaptı ödemeyi. o da muhtemelen sahte olduğunu bilmeden verdi. yırtıp atmam demek o mükellefe bir ay bedava iş yapmam demek. çoluğumun çocuğumun rızkı demek.

ben gezi olaylarından sonra starbucks'a yedirmek istemiştim. ama kasada bozuk yokmuş. gitti içeriye herkese sordu. dedim kesin bakanlardan biri anlayacak. bozdurdu getirdi. nasıl olsa birine para üstü diye verecek hali yok. hasılatı bankaya yatırmak için gittiğinde kendisine patlamıştır.

ya da eğer şıkı şıkı şıkı diye elde para saymaçlı bi ödeme yapacaksanız o desteye katın. tek tek kontrol etmez sayan adam. banka falan olmaz tabii. para sayma makinesi ayırıyor.

kibritsuyu

bana da kakalamislardi hem de iki kez 100 tl. ikisinde de yirttim attim. sana serefsizlik yapilmis. sen baskalarinin canini yakip ahini alma.

bundan sonra daha dikkatli ol.

exlibris

istanbul'da isen istanbulkart doldur (ya da benzer şeyler başka şehirdeysen) dolum makinelerinden. en azından dene, yedirebilirsen en azından zarara uğrayan yer konusunda vicdan yapmazsın.

kaymaktutmayansicaksut

kaymaktutmayan.. +1
durumun varsa siktiret yoksa yediricen bi yerden aga baska yolu yok sen kalpazan degilsin sonucta

jedilance
1

mobil görünümden çık