Bu ay sonunda yurt dışına ilk kez çıkacağım ve şimdiden elim ayağıma dolaştı. Almanya'dan aktarma yapıp Rusya'ya gideceğim. Bu aktarma sırasında ne yapacağım hiçbir fikrim yok. Schengen yok zaten bende ve 1 saat vaktim var aktarmalar arasında. İlk uçaktan inince direk ikinci uçağa giden yola falan mı gireceğim yoksa uçağı bulmaya mı çalışacağım? Bir de bagajlarımı otomatik olarak mı geçiriyorlar yoksa ben kendim alıp diğer uçağa mı vermeliyim? Nedir arkadaş bu aktarma olayı?!




 

schengen olmadan almanya'dan aktarma yapamazsın. istanbuldan uçağa dahi binemezsin

kaptan memo

Yahu Almanya'yla işim yok ki benim. Aktarma oradan diye illa oranın vizesine de mi sahip olmalıyım? Honolulu'dan aktarma yapsam Honolulu vizesi mi alacağım?

Dynamole

haklısın ama almanya ve bazı ülkelerin gıcık uygulaması maalesef böyle.. seyahat acentandan veya havayolundan bilgi almanı tavsiye ederim.

kaptan memo

www.istanbul.diplo.de

christopher nolan

Haydaaa ortalık karıştı. Şimdi ben gidebiliyor muyum, gidemiyor muyum? Transit vize mi lazım yani şimdi? :(

Dynamole

Ya transit vizeye başvuracaksınız ya da Rusya'ya direkt bilet alacaksınız (direkt olmasa bile Ukrayna falan aktarmalı)

edit: Transit için gelir belgeleri falan istenmiyor, pazartesi verseniz en geç haftaya pazartesi falan çıkar büyük ihtimalle.

whoosie

rusya'ya almanya aktarma gitmek nedir allasen :)

tantunisultansüleyman

bu arada honolulu da aktarma yapsaniz da vize alacaksiniz evet orasi amerika cunku :) transit de olsa vize istiyor bazi ulkeler.

babamasoliimbananickaldirsin
1

mobil görünümden çık