biliyorum girmeyecektim buralara bi süre. şimdi işteyim, kafam karışık, canım da sıkkın birkaç gündür. birkaç öneri alayım dedim bugünlük, çıkarsa.

sıkkınlığımın sebebini de tam bulamıyorum işin açıkçası. muhtemelen birden fazla sebebi var.

mesela dün müdürümle performans değerlendirme görüşmesi yaptım. söylemem gereken birtakım şeyleri konu gelmediği için söyleyemedim, içimde kaldı. kendisi yurt dışında home ofis çalıştığından sık sık da yüzyüze görüşemiyoruz, dünki görüşme de telefon üzerinden oldu zaten.

işimden memnunum ama stres katsayım bazen çok artıyor.

onun dışında hayat da pek iyi gidiyor diyemeyeceğim. kış ve soğuk havadan nefret eden birisi olarak, üşüyorum reyizler... dışarı çıkmak istemiyorum tatil günleri sırf bu nedenden ötürü. evde sıkıntıdan patlamayı tercih ediyorum. kendime yararlı bişeyler de yapmıyorum bu aralar. bilgisayar başına mal gibi oturup vakit öldürüyorum (duyuruya ara verme sebebim).

bi müziğe, hobilerime, kişisel gelişimime eğilemedim doğru dürüst. 15 parçaya bölünüyormuşum gibi sanki ama hiçbirine kendimi tam veremiyorum. zaman yetmiyor zaten.

dün müdürümle konuşurken adam çok güzel bi laf etti:
"time management doesn't eliminate work, it only helps manage your time. if you have too much on your plate, then it's some other story."
yani
"zaman yönetimi işleri azaltmaz, sadece zamanını yönetmene yardımcı olur. tabağında yiyebileceğinden fazla yemek varsa, o zaman bu başka bir olay."

sanırım benim olayım biraz da bu. hem iş hem özel hayatımda yapmak istediğim, yapmam gereken o kadar çok şey var ki, yetemiyorum...

napiyim ben? ölüyüm mü?

 

çok rahat, gamsız olacaksın bu
hayatta valla

rock n roll

çok rahat, gamsız olamayanlar napsın peki? ölsün mü? :\

loveinaflipbook

time management gerçekten çok önemliymiş. hem çalşıp hem de yüksek lisans yaparken sevgiliye vakit ayırma-ayıramama, kendine vakit ayırma-ayıramama içinde cebelleşirken farkettim.

otur yaz. yapmak istediklerini, onları ne kadar çok yapmak istediğini. sırala hepsini. puanlama falan yap hatta. en çok puanı verdiğinle başla. özel hayatınla iş hayatını ayır önce.

işten çıktığın andan itibaren işi düşünmemeye çalış. 6da mesain bitiyorsa 6dan sonra iş konuşma. iş arkadaşlarınla da görüşme mümkünse çünkü konu ister istemez işe geliyor.

esek sipasi

ölmeyin canım.. bence bi iş değiştirmeyi düşünebilirsiniz.. bana kalırsa çok yoğun çalışıyorsunuz..
yapmak istediklerinizden sadece en kısa zamanda ve en kolay şekilde yapabileceklerinizi seçin diğerlerini bırakın.. onları elde edince diğerlerini hedefleyin.. çok fazla şeyi yapamamış olmak yerine hedeflediği her şeyi yapmış olmak daha iyi..

senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin

duyuruya girmemek yaramamış anlaşılan. neyse, işteki ve özel hayatındaki sorunların hepsini bir anda düşünmemeye çalış, çözmek için de sıralama yap. üstteki cevaplarda var izlenecek yol. hem sorunların var, hem de kendini daha da sıkacak yeni durumlar yaratıyorsun. evde kalıp sıkıntıdan patlamak gibi. sibirya soğukları mı geldi de haberimiz yok? dışarısı o kadar da soğuk değil. kendini zorla, dışarı çıkma konusunda. keyif alacağın ne varsa onları yap. keyifli olman, diğer sorunlarını çözmek konusunda güç verir sana.

oinone pe

SHAPE UP or SHIP OUT!!!

ahan da sağa 3 ay mühlet! ya gendine çeki düzen ver, ya da sana siktiri çekeceez!

duyuruya ara verme duyurusu + bu duyuru = işler yolunda gitmiyo işyerinde

SIMPLIFY YOUR LIFE!!!

Gâvur durup dururken performans değerlendirmesi yapacam sennen diye vakit harcamaz. Senden memnun değil heralde.

Bak hocam! Şindi beni iy dinne!

Bi goyundan 3 post çıkmaz. Bi goyundan 2 post da çıkmaz. Bi goyundan anca 1 post çıkar. Önce bunu gafaya yaz!

Hayatını basitleştirecen.

Sıralaman şu olacak:

1. Sağlığın
2. İşin
3. Dinlenmen (Tatil - aylak aylak yatıp tavanı seyretmek - uyumak)
4. Sevdiklerin ve onların sağlığı (Önce can, sonra cânan!)
5. Bir ya da en fazla iki hobin
6. Hayata dair diğer ıvır zıvır

Türkiye isimli maaalle baskısı cangılında, insanların üzerinde elli türlü baskı var zaten. Buna bi de sen ilavelerde bulunma.

İşin konusuna geri dönecek olursak,

Gâvur, overpromising, underdeliviring adamları hiç sevmez ve derhal siktir eder. Yiyemiyceen yarraan altına yatma. Her boka maydanoz olma. Çapını bil, ona göre iş al üstüne. O işyerindeki ''süperstar'' olmanı beklemiyo kimse senden. Sana verilen işi ''iyi'' yap, yeter! Bak mükemmel yap demiyom. İyi yap sadece.

Otur, bir gün düşün: Aga bu herifler bana niye bu kadar mayış ödüyo? diye bi sor gendine. Ben brüt mayışımın en az 6 katı kadar bara gazandırabiliyom mu bu heriflere? Ben işveren olsam, benim gibi bi adamı işe alır mıydım? Hadi işe aldım diyelim, peki işte tutmaya devam mı ederdim, yoksa acele siktir mi ederdim?

Sonra şu basit soruyu sor gendine: Bu itneler ne bekliyo la benden? Asıl bekledikleri ne? Majör beklentiye odaklan! Sekonderleri siktiret. Asıl ne istiyolar senden? Sen bunu nağadar garşılayabiliyon?

Bu soruların objektif cevaplarını da ver. Yazılı yap bunu.

Özel hayatında yapmak istediklerinin miktarı ve gendine goyduğun deadline'lar gerçekçi değil.
Hedeflerinin sayısını azalt. Deadlineları uzat. Türkiye'de bize 'zaman' kavramı öğretilmiyo. Öğretilmediği gibi, soktuumun maalle baskısı yüzünden, zaman yetmiyo, zaman yetmiyo, geç galdım, geç galdım diye insanı gıvıştırıp bırahıyolar.

Evden biraz eşya, kitap, giyecek at. Doğrudan gapıya goy. Gargoya verecem, kütüphanaya baaşlayacam filannan uğraşma.

Bana vermiş olduğun sözü hâlâ yerine getirmediysen, onu bi yap. Hatta ayda bir yap.

İşe gittiğinde, en gıllıgışlı işleri sabah en erkenden yap. Saat 11'e döndüğünde, bütün gıllıgışlı işleri toparlamış ol.

Zamanının %80-90'ı yaz kış bilgisayar başında geçiyosa, eczaneden D3 vitamin ampul satın al. Elini kesmeden ampulü kır, bi dilim ekmeğin üzerine dök ve o ekmeği ye.

Güneş görmeyen adamda D3 vit eksikliği olur, o da insülin direncine, o da hipoglisemiye, o da beyin amcıklamasına yol açar!

Mutlaka Omega 3 desteği al. En iyi markanın, en yüksek omega 3 olanından.

Her gece mutlaka iyi ve kaliteli uyu. Her gece sekiz saat uyu. Uyumadan iki saat öncesinde, televizyon seyretmeyi, bilgisayarla uğraşmayı bırak.

Sen bi goşturmanın içine atmışın gendini. Rûhun geride galmış. Dur ve rûhunun sana yetişmesine müsaade et.

Bi de günde iki daafe, Allah'a, Tanrı'ya, Ulu Manitu'ya, Sistem'e, Uzay'a, neye inanıyosan, ona şükret. Yüksek sesle şükret! Şükürsüz olma. Bütün bu yaşadıkların, şükürsüz olmandan geliyo başına...

compadrito
1

mobil görünümden çık