bir ay kalıp sonra ayrıldığımız bir evimiz var. ev sahibiyle biraz tartıştık. depozitomuzu geri vereceğini söyledi ilk etapta. sonra vermeyeceğini söyledi. sonra 4 aylık kira istedi evde kalmadığımız halde. sonra bizi dava edeceğini söyledi. tamam dedik.

----hızlı özet---
ev sahibi kontratı imzaladığımız günlerde doğalgaz hattını açtıracak, saat ve kombiyi taktıracaktı. o ay bittiği halde hala başvuru yapmamıştı ki ikinci ayın ortasında en erken hat açılacaktı, ardından biz kendi adımıza doğalgaz başvurusunda bulunacaktık falan. iki ay boyunca kirasını tam ödediğim evde ev sahibinin sunması gereken haktan yoksun olarak yaşayacaktık. bu sebeple ilk ayın bitiminde biraz tartışarak evden ayrıldık. depozitoyu vermedi, biz de ikinci aya saymasını söyledik.
---


bugün beni aramış, tlf.u duymadım. sonra ev arkadaşımı aramış. benim adresimi, doğum tarihimi falan istemiş. adres ve doğum tarihi neden gereklidir? dava mı ediyor beni? kazansa bile en fazla 2 3 aylık kira alır sanıyorum. uğraşması beyhude değil mi, amacı bizi korkutmak mı, yoksa farklı şeyler peşinde mi?


meraklısı için bi ay kadar önce konuyla ilgili açtığım soru başlığı;
www.eksiduyuru.com

olay ilk cereyan ettiği sırada açtığım duyuru;
www.eksiduyuru.com

ne yapmam ve safhibiyle ne konuşmam gerektiğinde yardımcı olursanız sevinirim.

 

ev sahibiyle uğraşmak ne demektir, az çok bilirim kardeşim ve şimdilik geçmiş olsun demem lazım sana.. önceki duyurularını da okudum, özellikle ilk duyuruna verilen cevaplar şu an için de geçerliliğini koruyor.. yani onlar ne; tabii ki borçlar hukuku vize sorularını oluşturan kiraya verilen mülk.. olağanüstü fesih koşullarının gerçekleştiğini, eğer dava açılırsa, hakime de anlatırsın.. şahit olarak da ev arkadaşın var sanırım, hatta 3 kişi daha bulursan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum..

bu duyuruna gelirsem; senin doğum tarihini neden istemiş, hiçbir fikrim yok ama göz korkutmak istediğini düşünüyorum.. adres bilgileri içinse tek tahminim davalı kısmına eklenmesi için istenmiş olabileceği..

şu andan sonra ev sahibiyle ne konuşmak gerekir? ben olsam hiçbir şey konuşmam, aradığında da "mahkemeye veriyorsan ver, orada görüşelim" derim.. sonuçta kiraya verdiği mülkü kullanıma hazır etmekle yükümlüdür: "Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez..." evde kaldığın(ız) süre boyunca yaşadığınız sorunları tanzim etmeniz de olası görünüyor bu sebeple..

ayrıca şunu da yazayım: kira kontratında yazanlar harici bir de ev sahibinin ağzından çıkmış, söylemiş, söz vermiş olduğu konular var.. hukuk buna irade beyanı der.. açık-kapalı ve tek taraflı-iki taraflı olmak üzere ayrılır.. iki taraflılara akit denir, kapalı olup da tek taraflı olduğu bazı durumlarda açık irade beyanı olarak da geçer.. karışık oldu biraz ama şu entry kafanı açacaktır, güzel yazmış eleman: antik.eksisozluk.com

yani sonuç olarak mahkeme süreci seni maddi olarak yıpratabilir belki ama hakkını aramak istiyorsan bırak açsın mahkemeyi.. ancak durum tam tersiyse ev sahibine de bunları anlatıp bir orta yol bulmaya çalışabilirsin.. karar senin..

lake of the hell
1

mobil görünümden çık