Arkadaşlar photoshop konusunda bir hususa takılmış durumda olup bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.. amaç aşağadaki fotoğrafın bir benzerini photoshopta icra etmek.. Ancak bir hususta takıldım.. hususta şu :

Resimde görüldüğü üzere sandal ile karpuzun birleştiği noktanın hemen alt tarafında dalgalanmalar var.. Bu dalgalanmalar nasıl ve hangi araçla yapılmış ? Şimdiden ilginiz için teşekkürler.. İşte resim

img17.imageshack.us

 

(cok basarili olmasa da) gecisleri yumusatma amaci ile yapilmis bir sey o.
layer'a filter mask ekleyip, siyah-transparan gradient cekmisler.

sourlemonade

bana direk fırça ile yapılmış gibi geldi.

blackdog

eraser ile silmiş o kadar.
eraser'ın opacity'i düşürün, %20 gibi. sonra silmeye başlayın. aynı noktaya 1-2 kez vurunca istediğiniz etkiyi elde edersiniz.

Gulyadkin

opacity'nin yanında hardness'ı da düşürerek silmeyi deneyin. kayıkla denizin birleştiği bölgelerde soft tool ve smudge tool kullanılmış ayrıca.

jack of hearts

edit : jack of hearts benden önce davranmış :)

eraser ile yapmış dooru ama araç olarak eraseri seçtikten sonra resmin üstünde sağa tıkla altta handness derecesi var o eraser in kenarını sola çektikçe (mesela % 30 iyi gibi) yumuşatır. sonra teknenin üzerine getirdiğin karpuz layerını yavaş yavaş silersin böle bişe çıkar ortaya...

cembirdek

Ayrıca başarılı bir çalışma olmamış zaten örnekteki...

pass

3 tane Mask, 2 tane Erase Tool darbesi ve 3 defa Move Tool ile yapılmış, hepsi bu kadar. Photoshop'a ilk başlayanlar genellikle böyle başlarlar. Sonra gelsin uykusuz geceler (:

gozupek
1

mobil görünümden çık