bu kuşu dışarı salınca 3-5 dakika uçuyor, dolanıyor, ondan sonra gelip elime konuyor, saatlerce elimi, parmağımı kemiriyor. ısırmıyor, diliyle yalıyor gibi sürekli. anlatmak istediği bir şey mi var, onu takip etmemizi mi istiyor; bir sıkıntısı, hastalığı mı var; var mı bir açıklaması, yoksa sadece kuş beyinli mi?




 

normal muhabbet ku$u. sever bunlar boyle uzuvlarla oynamayi. benim en son ku$um, ayak dibimde dolanmayi severdi mesela. parmaklarimi kemirirdi. ayrica di$i ise, sahte yumurtlama donemi geciriyor olabilir.

karaktersiz

kuşbeyinli sadece. ondan.
bizimki de uçabilen bir hayvan olmasına rağmen oturma odasından mutfağa bütün koridoru yürüyerek katederdi mesela.

domine deyus

kuş beyinli. doğal olarak.

cro magnon

gagasi kasiniyordur, sever parmaklari kemirmeyi, cok tatli olurlar, ozledim yahu keratalari...

ermanen

tüm papağangillerin (var mı böyle bir şey?) ortak özelliğidir bahsettiğiniz. ya da bir şey anlatmaya çalışıyorlar ama biz anlamıyoruz.

jack of hearts

tuz ihtiyacını gideriyor olabilir. (turist ömeri hatırlayın)

atrin

gaga taşları var, kafesine as bir tane. kemirir durur, gagasının fazla uzamasını da önlersin.

ency

gaga taşlarından ben de tavsiye ediyorum. hem eline konup kaçmaması sana alıştığını güvendiğini gösterir, eğleniyor kendi çapında, benimki gelip gözlüğümle oynar mesela saatlerce, bilgisayar klavyesinin üstüne gelir, babamın kafasından inmez, kafes dışında ayna bulduğu zaman saatlerce konuşur ayna karşısında. hepsinin ilginç huyları var. iyi bakın ona :)

beatlephan

@atrin
ehehe, çok güldüm.

electropie

geldiği zaman ari maya'ya sorun bir.

can see

evet kesinlikle tuz ihtiyacı akıllı kuşmuş. Bizimki de tuz kavanozuyla süt tozu kavanozunu ayırmasını bilir.Yakında duvarları yemeye de başlar.Bizimki çelik kolonu gördü bile.

chaud

yapar bu kuşlar, çok matrak oluyor. benimki de gitar çalındığında gelip gitarın sapına konuyor. telleri gagalıyor. bir gün çalacak bişiler ama hadi bakalım..

faideli bilgiler
1

mobil görünümden çık