arkadaşlar diyelim ki yurt dışında(1. dünya ülkelerinden biri)yüksek lisans yapmaya başladınız. Sonra yüksek bitti ve siz o ülkeye tamamen yerleşmek istiyorsunuz. Fakat akademik kariyer yaparak değil, yani gidip mobilya satarsınız ya da kendi işinizi kurarsınız yüksekten sonra fark etmez. Maksat yerleşmek. Böyle bir yol var mı ?




 

rusya için var. işi bulduktan sonra neden olmasın. ben rusya'dayım. burada tanıdığım bazı arkadaşlar lisansı bitirip işe başladılar ve yükseğe devam ediyorlar açıktan. diğer ülkelerde durum nedir bilemem tabi.

kallesnikof

almaya'da alanınla ilgili iş bulmazsan belli süre sonra oturum iznin uzatılmıyor. öğrenciliği devam ettirerek (doktora vs.) yan işler yapan var ama aslında süresiz oturum için okuduğunuz bölümle ilgili paralel hayat kurmanız lazım. yoksa size neden ihtiyacı olsun da oturum versin?

nzessia

ulkesine, bransina, vize sartlarina gore degisir.

bildigim kadariyla commonwealth ulkelerinin cogunda, aranan branslar (on demand list) vardir. eger yuksek lisans yaptiginiz brans bu listedeyse, gocmenlikle ilgili avantaj sahibi olursunuz.
bu durumda, yuksek lisansiniz bittikten sonra vatandaslik / kalici oturum islemlerini baslatirsiniz. bridging vize ile, islemler surerken istediginiz iste calisabilir yahut is kurabilirsiniz.

viva paulista

avustralya da yapabilirsiniz. ve hatta öğrenci iken de çalışabilirsiniz. diğer ülkelerin çoğunda öğrenci iken çalışamaz ya da ancak belli bir limit dahilinde çalışabilirsinizç ancak avustralya bu konularda çok daha rahattır.

cursor
1

mobil görünümden çık