selamlar,

işyerinde bir fırsat doğdu yanlışlıkla. yani bir yabancı iş arkadaşım, şirketin başka bir büyük başına beni övmüş. ekstradan da demiş ki "C# da kodlayabiliyor". yanlış mı hatırlıyor, yoksa bana bu imkanı yaratabilmek için mi bilerek dedi onu daha soramadım kendisine. geceden mail atmış sadece. ama ben C# kodlayamıyorum. yani aslında işim gereği kodlasam tabii ki her türlü artı, ama vakit ayırıp bir türlü eğilemedim üstüne. zaten zamanında bir sürü de C# ile ilgili soru sormuşluğum var burada.

şimdi bu büyük baş amcanın bana belki başka bir pozisyon teklifiyle gelme ihtimali doğmuş anladığım kadarıyla bu konuşma sonrası. C# zaten bu pozisyonumda da bir artı olacağı için bana, artık bu çıkan fırsat da motivasyonum olsun istiyorum.

en hızlı ve düzgün bir şekilde nasıl öğrenebilirim bu C#'ı? kurs mu bulayım bi tane? ama kurslar da belli bir hızda gidiyor. kendi kendime öğrenmeye kalksam kesin bir yerde gevşiycem diye korkuyorum. öyle olmasın artık, bi başladığım işi de tamamına erdireceksem o da bu olsun...

nolur bir yardım edin, bi yol gösterin, gözünüzün yağını yiyim...

 

Eğer java biliyorsan işin inanılmaz kolay, syntax'ı bile fazlaca benziyor. Java olmasa bile başka programlama dillerini biliyorsan, nerdeyse öğrenmen gereken bir tek C# syntax'ı kalıyor.

İngilizcen varsa thenewboston.org şu tutorial serisini öneririm. Kolay gelsin

elon

@elon işin sıkıntısı burada biraz da, bildiğim ve bu zamana kadar kullandığım diller web tabanlı php, html, css, bir de tee eskilerden kalma gwbasic ile qbasic tarzı şeyler. nesne yönelimli geliştirme hiç yapmadım. mantığına üç aşağı beş yukarı hakimim. best practice eksiğim de bol haliyle.

loveinaflipbook

nesne tabanlı programlama öğrenmesi daha kolay bence. ben c biliyordum, visual basic'i öğrenmem 1 haftamı, pratik yapıp iyice aşina olmam da 1,5 ayımı falan aldı. Tabi bu süreçte belli ve kapsamlı bir program yazarsanız daha çok yardımı olur. bol bol araştırma yapmak zorunda kaldım ben çünkü.

tabi c# visual basic'e göre daha zordur ama kendi başına halledebileceğin bir şey. bir programlama dilini (web tabanlı da olsa) öğrendiysen diğerlerini öğrenmek çok kolay. çünkü neredeyse hepsi algoritma mantığına dayanıyor.

himmet dayi
1

mobil görünümden çık