ilk defa koyacak düzgün başlık bulamadım, böyle oldu. şimdi bizim şirketin anlaşmalı olduğu başka bir bakım şirketi var. benim sorumluluğumdaki bir makinanın aylık bakımını yapıyolar, hep de aynı kişi geliyor o firmadan.

adamın muhabbeti leş gibi, yani iş konuşurken bişey yok, herşey çok güzel, ama git gel ister istemez işten başka konularda da konuşuyoruz. phuket'teki karı maceralarından, alakasız bel altı askerlik konularına kadar anlatıyor. ben dinlemiyorum ama zaman zaman makinanın başında olmak zorunda olduğumdan makinanın operatörüyle konuştuklarına istemsiz şahit oluyorum.

birbirimizde telefon numaralarımız var bununla. bazen arıyor "şu gün gelicektim, ama bugün bu saatte gelicem" diyor, bazen "bu ayki bakımda parça değişmesi lazım" diyor, bazen de ben arıyorum, "isg gereği bu gelişinde ssk hizmet dökümünü getirmen gerek" diyorum falan.

herneyse, son gelişinde "sen taşınacaktın, geçen sene öyle bişeylerden bahsediyordun" falan dedi. ben de boş bulundum, "he eevt, şuraya taşındım" dedim. bu da "aa çok yakınıma taşınmışsın! artık beraber takılırız!" dedi. ben de "hıhı takılırız" dedim düz bir şekilde.

şimdi, bu herif benle takılmak için aradığında nasıl kibarca red edeyim? her ay yüzünü görmek zorunda olacağım için zorlanıyorum ne demem gerektiği konusunda.

yuh lan ne kadar uzun olmuş! afedersiniz :(


edit: bugün de kandil tebrik mesajı attı hatta. yolu yavaş yavaş yapıyor gibime geliyor...

 

birkaç kere ekersen vazgeçer.

rock n roll

hocam sakın yannış annama da, ben iş çevresiynen iş dışı çevresini pek birbirine garıştırmıyom

de,

o annar!

compadrito

kandil tebrik mesajı sakıncalı bir işaret. sallama bence.

ermanen

her aradığında bahane üret. hatta detay verme, ya biraz işim var, müsait değilim aslında, başka zaman bakarız falan diyerek ek. o zaten vazgeçer.

sttc

Bir iki cevap vermeyim reddedersen olayı anlar. Zorlamaz pek.

aychovsky

kandil işi fena bu seni yakında şuradaki camii de cumaya gidek diye çağırır bak demedi deme

kilimanjaro

önce bi arasın bakalım ondan sonra düşünürsün.

ne biliyosun şöyle demediğini arkadaşlarına "... şu şu şirkette bi kız var mecburen konuşuyorum iş için aramak zorunda kalıyorum. gelmiş burnumun dibine taşınmış beni mi takip ediyor arkadaş. arada takılırız diye geçiştirdim."

kakao

@kakao ben de erkeğim...

loveinaflipbook

bahane beyan etmeyin, bikaç kere ekerseniz uzaklaşır diye bişiy yok. üslubu adama göre ayarlamak kaydıyla, net ve açık iş dışında muhabbet tercih etmediğinizi belli edin. yoksa habire bahane/mazeret üretmek gerekir, buna da gerek yok.

tedirginlik hucresi
1

mobil görünümden çık