kurarken apache, mysql ve filezilla servislerini de kurmasını söylüyorum. setup sorunsuz tamamlandı dedikten sonra "checking necessary ports" diyor ve "ports 80 or 443(SSL) already in use! Installing Apache2.2 service failed!" diyor. sonra paneli açtığımda diğer servisler run olurken apache olmuyor tabi. sayfa filan da açılamıyor sonuç olarak. nasıl giderilir bu sorun?

bir de bu portlarda hangi programların çalıştığına nasıl bakılıyor? bunun cevabı netstat -b imiş herhalde ama bunu çalıştırınca da pencere hemen kapanıyor.


 

Vista kullanıyorsan güvenlik ayarları apahce'nin ya da mysql server'ın açılmasını engelliyordu. O uygulamaları bularak admin yetkileri vermelisin.

ataturkiye

vista kullanmıyorum ama sata diske sahip olan bilgisayardan vista'yı kaldırıp xp kurmuştum. ama sorun bundan değil sanırım iis kurulu olduğunda böyle sorun olabiliyormuş. iis'i kaldırıp öyle kurun filan demişler internet'te ama mümkünse iis'i de kaldırmadan buna çözüm getiriyim.

tepedeki psychedelic adam

IIS'i kaldırmak zorunda değilsin. Sadece servisi durdurman yeterli olacaktır. Eğer ikisini de aynı anda çalıştırmak istiyorsan konfig dosyalarına girip port numarasını değiştirmelisin. Mesela; localhost gibi.

mario64

skype kullanıyorsanız eğer skype ayarlarına bakın, orada gerekirse 80 veya 443 portlarını kullan gibi bir seçenek var belki siz de seçili olabilir.

pentium100mmx

@mario64

peki iis'i nasıl durdurabilirim?

@pentium100mmx

skype kullanmıyorum. şimdi baktım inetinfo.exe kullanıyormuş bu portları. iis'le alakalı yani.

tepedeki psychedelic adam

my computer - manage - services altinda direkt gorursun zaten "internet information services"i. ordan durduracaksin.

sourlemonade
1

mobil görünümden çık