Yıllar geçiyor ama ben bu 1999 yapımı oyundan vazgeçemiyorum.. Oyun ilk çıktığında çocukluğuma denk gelmesine mütevellit baya bir karambole oynuyordum ama skilleri, büyüleri ve diğer özellikleri kavramaya başlayınca oyunun mantığını anlamaya başladım bir şeyler yapmaya çalışıyorum.. Hele son bir kaç haftadır iyice müptelası oldum..

Şimdi benim oyunda oynamaktan en çok keyif aldığım ırklar ölüm ırkı necropolis ile börtü böcek bataklık ırkı fortress.. özellikle might gorgonların sülalecek hastasıyız Genelde pek sevilmez ama wvvernleride pek severim.. Birde buna tazar gibi bir hero eklenince oynamak daha bir güzel oluyor..

Öyle multiplayer oynamam genelde makineye karşı random map oynamayı severim fakat şu sorunla karşılaşıyorum. 3-4 kişilik large bir haritada oynadığımda oyun süresince bir kaç ay her şey çok güzel giderken belli bir süre sonra savaşlar kendini gösterince işler karışıyor.. Necropolis ile oynarken level 4 büyü kulesini diktiğimde town portal'a hiç rastlayamıyorum keza fortress te malum üçüncü levele kadar büyü kulesi yapıyor.. Ancak tam ben uzak diyarları keşfedeyim diyerek şehirden uzaklaşırken karanlık haritadaki bi boyut kapısından zart diye bir heronun şehrime dalmasına uyuz oluyorum arkadaş.. Bu sefer de kaptırdığım kaleyi tekrar fethettiğimde 4000 altınlık günlük kazancım 2000 altına düşüyor.. E belli bir süre şehre de dönemezsek oyunu kaybediyoruz.. bu bağlamda merak ettiğim bazı şeyler var:

1- Öyle usta bir oyuncu değilim belki bu yüzden town portal büyüsüne acaip bağlıyım o çıkmadığı zaman doğru düzgün şehirden uzaklaşamıyorum saldırı gelmesi endişesiyle ki uzaklaştığımda zaten mutlaka geliyor yapay zeka inanılmaz akıllı.. Malum fortress de tazar ve alkin gibi çok sevdiğim iki heroyu da böyle olunca işlevsel kullanamıyorum.. Siz sevgili üstatlar acaba bu durum karşısında şehri savunma adına nasıl bir önlem alıyorsunuz ? Town portal olmadığı durumlarda başrol oyuncusu olacak olan heroyu uzak diyarlara gönderme sıkıntısı ortaya çıkınca ne gibi stratejiler izliyor yada kaleyi nasıl savunuyorsunuz ?

2- Primary skillerde sizce attack, defence, knowledge ve spell power dan hangisi daha mühimdir. Mesela ben tazar'ı alırsam direkt defence'a abanırım peki dengeli bir barbar heroda hangisine yüklenmek daha doğru olur ?

3- Her savaşı kendiniz mi yaparsınız yoksa uluorta yaratıklara dalarken falan oyundaki quick combat seçeneğini kullanır mısınız ?

4- birde şu fortress yaratıkları daha işlevsel olarak nasıl kullanılır ? Mesela gorgonlar ile iyi bir sayıya ulaştığımda teleport yada hasteyi basıp rakibin ortasına salarım peki wyvern ve serpent fly'ı daha işlevsel olarak nasıl kullanabilirim ? malum serpent fly'in feci bir hızı var keza wyvern'inde zehirleme özelliği var bunlar savaşlarda daha verimli olarak nasıl kullanılabilir ?

 

sorunun cevabı değil ama yazdıklarını okuyunca anılarım öyle bir depreşti ki içim kıpırdadı. Yıllardır oynamadım şu oyunu, işten eve dönünce ilk işim oyunu kurmak olacak.

Tutesh

@tutesh

abi torrent falan bul indir bırakamazsın yine.. hiçbir yeni oyun şu oyunun keyfini vermiyor valla..

joehigashi

1-mümkün olduğunca sağlam iki hero kullan. biri şehirde dursun öteki dağ bayır dolaşsın, cengaverlik etsin. ayrıca şehir yakınlarında da her zaman yedek heroların olsun.
2-knowledge. yanılmıyorsam karşılaşılan yaratıkların sana katılma şansını artırıyor.
3-quick combat kullanma. kayıp vermeden yapacağın savaşı bir iki mob bile olsa öldürterek oynuyor. börtü böcüğe karşı bile kendim savaşırım.
4-bilemedim.

nax

Ben de 1999 yilindan beri ara ara oynarim. Gelmis gecmis en iyi oyundur nazarimda. Sorularina gelince :

1- Hero chain yapman lazim. 8 hero ya kadar zinciri kurarsin. 1 turn de 7 gunluk mesafeden geri donebilirsin boylece. Town portal olmasa bile, dimension door varsa bu 9, 10 a kadar cikar.

2- Primary skill ler bence ne buyuklukte bir haritada oynadigina bagli. Daha dogrusu oyunun ne kadar uzun surecegi ile alakali. Oyun uzadikca attack ve defence cok cok daha onemli hale gelir.

3- Her savasi kendim yaparim. Bazi taktiklerle imkansiz gibi gorunen savaslarda 0 kayipla cikabilirsin.

4- Buna simdi cevap veremiyorum cunku rakibine falan da bagli. Ama savaslarda siranin hangi yaratiktan hangi yaratiga gececegini, retalliation kurallarini iyi bilirsen, kendinde olusturursun zaten taktigini.

Son olarak, alttaki linkte 45 sayfa yazi tee 2002 yilindan beri insanlar post atiyor. Hala da tartismalar falan var. Cok iyi bir kaynak. Cok sey ogrenirsin.

heroescommunity.com

gezginmuhendis
1

mobil görünümden çık