evde spora başlayacağım, bunu almayı düşünüyorum ama iyi midir? "yok hacı bu dandik şunu al" diyebilirsiniz.

bende bunun 50 kiloluğu var, dandik falan değil ,iş görür.
ammavelakin, bir süre sonra evde spor yapılmıyor,
umarım senin gazın devam eder.


geçen gün ben de dambıl sormuştum (soru farklıydı gerçi ama) mortifera bunu önermişti.


aldım gitti.


keske almasaydin be. yanlis gormediysem kilidi civatali onun. sok cikar yaparken cok kasacak. vir vir cevir bi ton is. amacin kilo falan vermekse sadece mandallari sokup takarken bile sikintidan iyice bi terleyeceksin.


yav kaç kere sök tak yapılır bununla ki? takarsın beş kiloyu çalışırsın, az gelmeye başlayınca (ki en az birkaç gün, belki daha fazla sürer herhalde) söker üç kilo daha takar onunla çalışırsın. dur 3 kere 5 kilo kaldırayım, hemen arkasından 8 kilo basıp 10 dakika sonra 6 kiloya ineyim diye çalışma yapılmaz ki. 10 günde bir vida sökmek de zor değildir herhalde.


ama 10 günde 1 olmuyor işte. aynı setten var bende. antrenman yaparken bisepse başka kilo trisepse başka kilo takıyorsun. yakın kilolar gibi gözükebilir ama hemen hemen her hareketin kilosu farklı. dolayısıyla bir antrnemanda bile 8 10 kere sök çıkar olabiliyor. ve evet gunlerin kopegi'ne katılıyorum spor esnasında çok can sıkıcı bir hal alabiliyor o vır vır çevirme işlemi.


simdi soyle oluyor. turlu sebeplerle, spor dunyasinda belli bir donemi astiginiz halde halen evde calisma konusunda israrci olabiliyorsunuz; ben diyeyim is guc yorgunluk, siz deyin tembellik. Ve artik hangi kasin nerde durdugunu bilecek kadar cok eklem agrisi cekmis olsanizda spor salonuna gitmek zor gelebiliyor. Ne oluyor o zaman: Diyelim on kol calisilacak-nami diger biceps- azcik sinav, arkasi 8 kiloyla kisa bir isinma, 15kg ile 12 ve 10tekrar, 18 ile 8, 21 ile 2 set 6'sardan tekrar, yerse 25kg ile son 4 tekrar."cok pis guclu olayim, kafa koparayim"
Nba e henuz draft edilmediysek galaksimizin sinirlari malesef, annenin ya da esin bir sureligine girmesine, "Ohom! isim var birazdan gel!" tonuyla kapatilmis tatli kucuk odamizin duvarlari. Sicak! Cok sicak! "Cami acayim da hasta olayim bari."
Degil yukarida demeye calistigim gibi her tekrar sonrasi 40 kusur saniyelik dinlenme surenizi dizlerinizi citir citir bukerek o mandal dalgametre leriyle ugrasarak gecirmek, nefes almak bile zor gelecek bir vakit sonra. saygilarimla.
-yau su gelen coleman mi? ben mi cok ictim!
