kız arkadaşımın ödevi için kapak hazırlamam gerekiyor. fakat kapakta hocanın adını nasıl yazsam bilemedim. "Hoca: Bilmem Nedir" şeklinde olunca çok laubali sanki, "Öğretmen: Bilmem Nedir" şeklinde olunca da üniversite düzeyi için komik sanki. biz kendi ödevlerimize ingilizce eğitim gördüğümüz için "instructor:" ya da "submitted to:" falan koyarız. türkçe nasıl olur bunlar hiç düşünmemiştim. sanırım en mantıklısı hoca yazmak. siz ne yazardınız ödev kapağına?




 

öğretim görevlisi?

vital

direkt prof. dr. bla bla ya da doç. dr. bla bla yazsanız? ben şahsen öyle yapıyorum ödevlerde.

inkey

sadece ödevi hazırlayanın ismi yazar aslında, submitted to'ya gerek yoktur. ha, ödevlerin toplandığı bir havuz varsa o zaman gerek olabilir tabii. bu durumda üste ortaya dersin kodunu ve ismini, hemen altına da unvanıyla birlikte hocanın ismini yazarsınız, hallolur (gene belirteyim, ders ismi belirtildikten sonra hoca ismine ihtiyaç yok bence)

boshi

lecturer ya da evet hiçbir şey demeden direk isim

alkolikfedai

biz proje tesliminde "Kontrol: blablabla" yazdık bir sorun yaşamadık

prodeq

Öğretmen: ya da Hoca: yazın da görün gününüzü. Direkt ünvanı yazın adını soyadını yazın yeterlidir. İsterseniz öğretim görevlisini de ekleyebilirsiniz. Kontrol: Prof.Dr.Hede Hödö de olabilir. Ama hoca yazın da gülelim yahu.

ozdek

hakkaten hiç "submitted to" yerine ne yazılır düşünmemiştim, ödevi teslim edecek kişi ilköğretim veya liseye gidiyorsa evet "öğretmen" belki olur, (hocaya hiç değinmiyorum bile:) ama onun dışında bence gereksiz. direkt dersin kodu yeterli olur. aynı dersi farklı sectionlara da veriyorsa bir de section eklenerek durum çözülür.

yani kapakta, dersin adı, sectionu, konu veya ödevin adı, ve teslim eden kişinin adının yazması yeterli bence. illaki isim diyorsanız da yukarıda denildiği gibi prof. bilmem ne gibi yazılabilir.

light beam

"teslim edilen:" ya da "teslim alan:" yazardım ben.

kaportaci mahmut
1

mobil görünümden çık