soruyorum size a dostlar, neden? o kadar da mizah ülkesiyiz diye övünüyoruz. kaç tane kadın komedyen var abuk subuk yüz yamultarak taklit yapmadan, sadece laflarıyla güldürebilen? kaç kadın stand-up sanatçımız var topu topu?

kaç kadın arkadaşınızla sabahlara kadar geyik yapabileceğiniz potansiyelini hissediyorsunuz, ya da biliyorsunuz? absürd bir film izlerken "bu ne şmd? anlmdm, kmk mi şmdi bu yane?" demek yerine hakkaten sizinle birlikte gülebilecek kaç kadın tanıyorsunuz? komik olmayı, espri yapmayı sadece bebek taklidi yaparak konuşmaktan ibaret sanmayanlar var mı o kadınların arasında?

ben mi görmüyorum diye sorsam, "evet olm sen denk gelmemişsin hiç" diyen çıkacak illa. o yüzden onu da sormuyorum. sadece nerdeler? onu merak ediyorum. valla billa, tüm samimiyetimle merak ediyorum...

 

çünkü kanka,

espri anlayışımız genel olarak bel altından, sikişmekten ve sokuşmaktan oluşuyor. kadınların seks yapmasını çok garip karşılayan bir coğrafya olarak, hal böyle olunca kadınlardan nasıl bel altı espri yapmalarını bekleyebiliriz?

bu yüzden de kadın komedyen olmuyor. olsa da sınırlı ve dizilerden öteye gidemiyor.

bu demek değilki tüm erkek komedyenler bel altı çalışarak güldürüyor.

mahone

valla kaç tane erkek var iyi komedyen? ağız lehçe yapmadan, kadın gibi konuşuyorum diye köylü ağzı yapmadan, sadece küfre abanmadan güldüren? kaç tane erkek stand up çımız var ki?
shaun of the dead izlerken bu ne lan ingilizler ne anlar mizahtan demeyen, it crowd izleyince bu ne yani komik mi bu şimdi demeyen, anca ted deki osuruk sahnesine, scary movie leregülen kaç tane erkek var çevremizde? komik olmayı espiri yapmayı sadece doğu şivesiyle, ya da teyze ağzıyla konuşmak, küfretmek ve osurmak sanmayan kaç erkek var?
edit: bir de kadın kıyafeti giymiş erkeğe anıra anıra gülüyoruz hala .ülkedeki erkek standupçılar-komedyenler, cem yılmaz, tolga çevik, şahan gökbakar vs.
milletçe espiri anlayışımız bu kadar demek ki.

alice practice

var. örneğin çağla özbek aka bakanel. insanı sindirecek derecede güçlü bir zekası ve dil kabiliyeti vardır. kendisini tanımıyorum ama fikrim bu. fakat "kaç tane erkek vardır" falan muhabbeti argümana karşı olmaz. olsa olsa ancak gundi bir mukayese olur. bilmiyorum yapan da olabilir.

edit:normalde neredeler onu bilemeyeceğim. ayrıca baudelaire "bir erkeğin zeki kadın araması kılıbıklık belirtisidir." der. bu mevzuye girmek istemem.

sanal hayvan

@mahone illa bel altı esprilerden bahsetmiyorum ki. 9gag tarzı falan mesela, ne bileyim.

@alice practice kontratağa gerek yok, erkekleri yüceltmek için de sormadım zaten. ama dünyaya da bakınca ne bileyim louie ck, doug stanhope tarzı kara mizah, ya da tim minchin tarzı parlak zeka insanlar da hep erkek. kadın olarak yabancılardan da çok fazla denk gelmiyorum. dizi oyuncularını saymıyorum açıkçası, senaryo üzerinden komik olmak farklı bişey...

loveinaflipbook

bizim erkekler genellikle böyle kadınlara rastlayınca asker arkadaşını bulmuş gibi davranıyorlar. küfürlü konuşmasınlar demiyorum, o da kararında olabilir, ama enseye şaplak olup seviye yerlerde gezmeye başlamasın ya. erkekler espritüel kadın bulunca ve kadın arkadaş klasmanındaysa doğrudan bu moda geçiyor. o yüzden espritüel kadın istiyorsanız önce kendinize bir dönüp bakmanız lazım. belki öyle kadınlar var etrafınızda ama muhabbetin cıvıyacağını bildikleri için susuyorlar. bu da genelde yanınızdaki erkek arkadaşlarınızla nasıl muhabbet ettiğinizden belli olur.

quasiromantic

cunku komedyenligi kucumsuyorlar. Adam zeki ise, hatun da kaldirmak icin komedyenlige yonelebiliyor. Ama Kadin zeki ise yazarliga yoneliyor, cunku komedyenlik hem soytarilik gibi hem de erkek kaldirmakta filan bir ise yaramiyor. Komedyenlgin soytarilik olmadiginin anlasilmasi icin ulkenin ya da kisinin belli bir "aydinlanmaya" ulasmis olmasi gerekiyor.

Edit: komedyen yerine standup ci koy, farketmez. Soruda komedyen demissin.

Kadinlarin mizah yetenegi de gayet gelismistir, cok iyi de geyik cevirirsin, erkeklerin bel alti geyiklerinden farkli olarak. Hatta kadinlarin mizah yetenegi erkeklerinkinden daha geliskin olduguna dair bir seyler okumustum galiba. Sadece yukarida saydigim nedenden kendilerini on plana cikarmak istemiyorlar.

Eksisozlukteki yazarlardan pay bic, o yarila yarila guldugun yazarlardan bir kismi kadin, basliklarina bakinca farkediyorsun.

gadanallah

@quasiromantic o erkeğin ayıbı, onu yapanlar vardır, bişey diyemem. ama bi mizah dürtüsü varsa insan bence karşısındaki insanda da arıyor aynısını. kadınlar için de geçerlidir diye düşünüyorum. belli etmezse kimse o da kendi içine attığı ve yitip giden bir güzellikten ibaret olur heralde...

@gadanallah sen yanlış anladın, komedyen kadınları kastetmedim illa ki, normal hayatında gelişmiş espri anlayışı ile yaşayan kadınları kastetmiştim sadece.

loveinaflipbook

@sanal hayvan editini şimdi gördüm :) illa IQ234786 olmasına gerek yok, baudelaire kendinden zeki kadın arayanlar için söylemiş olabilir o lafı belki. mal insan aramak da dominantlık belirtisi diyebiliriz bu durumda, ikisi de değilim, ortadan gidemez miyiz? :)

loveinaflipbook

Valla ben oyleyim, iyi gulerim yani, cidden, valla bak

balpolen

@balpolen gülmek güzel şey, ömrü de uzatıyormuş :) ama bence mizahi bakış açısını yakalamak başka bişey. benim kastettiğim biraz daha işteş bişey yani...

loveinaflipbook

hocam absürd film izlerken yukarıda yazdığın tepkileri veren kızlar varsa hep etrafında, bence çevreni değiştir. espri anlayışı gelişkin, komik şakalar yapabilen hatunlar her yerde bulunabiliyor.

komedyen olma meselesi ayrı. o biraz toplum yapımızla ilgili zorluklardan dolayı pek bulunmuyor.

john lee hooker

ya arkadaşlar ben kafamdaki resmi yazıya dökerken tam detaylı aktaramadım sanırsam. o yüzden özür diliyorum sizlerden. durumu anlatırken kurduğum cümleler örnek teşkil etsin diyeydi, sadece aklınızda bir profil oluşsun diye sıraladım onları. hepsini literal olarak almanız gerekmiyordu :)

oturup iyice enine boyuna düşündükten sonra çok da güzel bir örnek üzerinden anlatmanın daha somut olacağına karar verdim...

jennifer lawrence tarzı bir kadından bahsediyorum ya. umarım anlatmak istediğim kadın bu şekilde daha bi somutlaşmıştır kafanızda.

loveinaflipbook

@loveinaflipbook beni tanısaydın öyle demezdin, güveniyorum ki ben kendime

balpolen

@balpolen ok o zaman, kendine güven önemli, yarışmada başarılar(?)

loveinaflipbook

la bi jennifer lawrence dedim herkes sustu :\

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık