efenim 2 hafta sonra katılmam gereken bir düğün var. açık elbise filan giyilecek. eh kış mevsimi haliyle vücut şekilsizleşti biraz. spor amaçlı koşuyordum ama şu anki amacım biraz sıkılaşsın, şekillensin (kollar göbek vs.) olduğu için farklı bir şeyler yapmalı. ama ne?
spor salonunda hoca nezaretinde çalışma, yüzme gibi seçenekler mevcut ama; powerplate, pilates filan kısa sürede güzel sonuç verir mi ki?
bunun dışında 'fikrim geldi' diyen duyuruculara da açığız tabi :)


 

iki hafta seklini degilse bile durusunu degistirmeye yarayabilir. bir profesyonel nezaretinde calismak en iyisi olur saniyorum.

feeling the blanks

profesyonel karşılamada sorun yaşarsanız.

koşu + (göbek için) mekik + (kollar için) dumbbell kombinasyonu işe yarar..

dambil

2 haftada vücut şekillenseydi bu kadar armut dolaşmazdı sokakta:)) zor biraz yani:)

edit:yahu armut falan yazmışım da yanlış anlaşılmasın:)meşakatli bir iş vücut şekillendirmek o bakımdan kısa sürede zor demek istedim.e tabi kısa sürede olmayınca insanlar üşeniyor göbeği falan salıyor.

szqnn

@feeling the blanks & dambil :
şey şimdi profesyonel mi iyi olur kendim kendime mi?
@szqnn:
ahah yok yahu patatesten jennifer lopez'e dönüşme gibi bi durum söz konusu değil. halihazırda zaten yaptığım sporun üstüne fit görünsün kollar filan azcık toparlansın die :)

denizin kulleri

hmm 2 haftada çok bir şekillenme olmaz ama daha diri gözükülebilir. bel ve kalçadaki yağların erimesi için düzenli kardiyo ve düzenli rejim gerekli bu kesin. evde yapabileceğin kalça, bacak egzersizleri de şöyle olabilir:

1- squat
2- deadlift
3- lunges

karın kasları için:

1- crunches
2- bycycle crunch

kollar için:

1- concentration curl
2- biceps curl
3- tek kol triceps extension
4- kickback

ya çok yüzeysel oldu kendimce yapabileceğin bir hafif program gibi birşeyler karaladım. hareketleri 3 lü setler halinde ard arda yapman gerekiyor, her setten sonra tekrarı düşürebilirsin (örn. 12-10-8 tekrar gibi). Bu 3 kas grubuna birer gün ayırırsan bir şeyler olabilir.

pzt kalça, çarş karın, cuma kol falan gibi. çalışmaya başlamadan esnemeyi unutma, hareketlerin nasıl yapılacağını merak ediyorsan internette zilyon tane kaynak var. çok ağır çalışma, hatta bacak kalça egzersizlerini ağırlıkla çalışmasan daha iyi olur şimdilik.

bir de sen yine de spor salonunda bir bilene danışırsan daha yerinde bir davranış olur, yukarıdakiler sadece evde dambılla falan yapabileceğin basit hareketleri içeriyor, salon aletleriyle ve daha doğru yönlendirmeyle daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum.

hellguard

profesyonel elbette her zaman daha iyi sonuc verir -en azindan motivasyonun daha yuksek olur birinin gozetiminde calisirken.

feeling the blanks

çalıştığın hocaya göre alacağın sonuçlar çok farkeder. eğer çok ciddiye alıyorsan olayı lüks bir yere git çünkü zamanın az.

arnold schwarzeneger
1

mobil görünümden çık