Odamın penceresine yuva yapmış eleman.. İki tane de yumurtası var.. Hatun rahatsız olacak diye camı bile açmıyorum ama gerzeği yakalayıp çok pis sevesim var.. Elimle beslesem, et yedirsem falan alışır mı bu bana?




 

alışır da yumurta varken pek rahatsız etmeyin. korkar morkar geri gelmez. yazık olur yavrulara.

bi de et yemez. buğday falan verin.

kibritsuyu

benim balkonda da vardı bi ara. yumurtaların üstündeyken elimi uzatınca kanatını açıyodu, böyle çirkin de bi görüntü alıyodu ve çok hızlı nefes alıp vermeye başlıyodu. çok korkuyolar sanırım. bence hiç elleme, rahatsız edersin. ayrıca öyle et de pek yemez gibi. ben mercimek filan koyuyodum arada.

tepedeki psychedelic adam

bulgur falan yer ama yakınına serp pek yanaşma bence ürker çünkü. bir de güvercinler rahatsız etmesin garibanı, arada bakarak ol madem sevdin:)

mayaa

biz balkonda besledik 2 yumurtalı bir aileyi. anne hep yumurtaların üzerinde durduğu için, baba yemek getiriyordu. biz de yanlarına buğday koyduk, yumulup yiyorlardı. yavrular doğunca da babam ikisini de muhabbet kuşu gibi parmağına alıp seviyordu, anne baba bir şey demiyordu. uçmaya başlamadan 1 gün önce de yavruların ayaklarına renkli lastik gibi şeyler taktık bir gün geri gelirlerse tanıyalım diye. 10-15 gün buralarda takılıp, bizim balkona hala gelip yemek yiyip gittikten sonra bir daha gelmez oldular dördü birden.

letheavendangered

Tırnak kadar kalbi vardır bu kumruların o eller onu sevmek için her uzandığında kalpten gidebilirler..

redeath

bir de gerci yapmazsin ama, sakin yumurtalara dokunma. insan kokusu sinerse bir daha gelmezlermis. ilk dogduklarinda cok cirkin oluyorlar. sonra guzellesiyorlar.

exlibris

bence hiç elleşme.

zaten dikkat edersen "yakalayıp sevesim var" demişsin. o kovalamacadan sonra diyelim yakaladın kuş sence ısınır mı hiç sana?

yavrularını bırakıp giderler en ufak rahatsızlıkta bu kuşlar. o yüzden merhaba merhabayı aşmasın samimiyetiniz. günaydan kumru iyi geceler kumru. zaten 1-2 aya yavrularını da alıp başka diyarlara göçecektir :)

matchgrip

dokunma hatta perde arkasından bak o yokken ekmek buğday kırıntısı dök.çok tırsık hayvanlardır bi korktular mı çoluk çocuk dinlemeden kaçar giderler.

jamswety

bu yıl rahat ederse seneye de gelebilir. çok yakın temasa girmeyin bence de, en azından yumurtalar varken. tahıl yahut ekmek kırıntısı bırakabilirsiniz 'güvenli' bir mesafeden. alışırsa, severse tekrar gelir dediğim gibi.

olanlaolunmaz

Cevaplar için çok sağolun dostlar.. Alışırsa tekrar gelir diyenleriniz olmuş.. Aynı kuş mu bilmiyorum ama pencerem çok sık şekilde bir yuva halini alıyor.. Guluk guluk sesleriyle uyanıyorum, güzel oluyor.. Eti geyiğine dediydim ama buğday vereyim o zaman ben bu şapşala..

sustum

eğer fotoğrafta olduğu gibi, pencerenin dibindeyse ona ufak kartondan kutu gibi bi yuva yapmak iyi olmaz mı diye düşündüm kendi kendime? soğuk, yağmur vb. şeyler olabiliyo, hem de daha güvende hisseder sanki kendini?

binboa
1

mobil görünümden çık