Merhaba,
Elimde bir puding var. Hem de 100 gr. Evet çok ilginç.
Spor yapan biriyim. Hem tadı güzel hem de 2 günde bir spordan önce enerji versin diye 200 gr yiyorum. Sizce zararı olur mu?

100 Gr. Değerleri
Enerji (k/kcal): 526/124
Yağ (g): 2.6
Karbonhidrat (g): 22.5
Protein (g): 2.8

 

Spordan önce şeker alman pek mantıklı değil. 100 gr. spordan sonra alabilirsin. Hiç yeme daha iyi tabi.

arnold schwarzeneger

öyle şeyler yeme ya. zehir. spordan sonra bir tane muz falan ye. daha iyi.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

Bir kasesinde 250-300 kalori bulunmakta. Koşu bandında 30 dakika yürüyüp 10 dakika koşsan, 10 dakika da eliptik ve bisiklet yapsan iki pudingten aldığın kaloriyi anca yakarsın.

Şekeri mümkün oldukça meyvelerden almaya bak. Enerji için ise bol protein tüket, karşılayamıyorsan(ki karşılaman mümkün değil) toz kullanırsın..

oyle memeye sutyen olsaydim

oha biraz abartılmıiş gibi geldi.

öncelikle spordan önce karbonhidrat sonrasında protein almak en mantıklısıdır. elbette daha doğal ve kompleks şekerlere yönelmen daha iyi ama puding (hele hele seviyorsan) çok da kötü bir seçenek değil. zehir hiç değil. haftada bir spor öncesi yiyebilirsin bence. diğer zamanlarda daha kompleks karbonhidrat gruplarını tüketbilirsin.

50 dakikalık kardio da anca yakarsın o kaloriyi demişler, oha çüş diyorum. soru soranın cinsiyetini yaşını kilosunu boyunu vücut yapısını metabolizma hızını bilmeden nasıl söyleyebiliyorsunuz onu bi diyin. örneğin benim için 300 kalori 20 dakikalık orta karar bir kardioda yakılan kaloriye eşit. ki spor yaparken yağ yakmak amacı ile bile olsa spor öncesinde şeker yüklemesi önerilen bir şeydir. alınan kalori çok çok fazla değil, sporun hakkını veriyorsanız gayet iyi bir düzey.

puding denmiş, enerjin yetmezse protein tozu al denmiş. benim de diyeceğim, bilmeyen otursun yorum yapmasın, sadece okusun lütfen. yanlış yönlendiriyorsunuz.

fakir ama gururlu genc

dostum metabolizma demişsin ama 30 dakikada 250 kaloriyi yakmak için 30 yaşında bir insan ortalama 7.5 km hızla jogging yapmalı.
spordan hemen önce alma derim, kana çabuk karışır miden kalkan ama spordan yaklaşık 90 dakika önce alabilirsin. tabi midende sadece puding olmasın, gene de çok abartma muz gibi meyvelerden almaya çalış enerjini.

ayrıca proteinden enerji alınmaz, daha doğrusu vücut anca karbonhidrat ve yağı tüketirse proteinden enerji üretmeye başlar, o da kasların titremesi gibi sonuçlarla oluşur. protein spor sonrası alınır, kasların tekrar güçlenmesi ve gelişmesi için.

joe dalton

zehir değil demeden önce endüstriyel şekerlerin vücuda zararını araştırmakta fayda var bence. pudingdir, nutelladır, çikolatadır, bisküvidir. bunların vücuda zararları sigaradan aşağı kalır değil. zehir derken abartmıyorum. bir kase pudingin karaciğerine yaptıklarını bilsen bir daha satıldığı reyondan geçmeye korkarsın. @fakir ama gururlu genc diğer söylediklerinde haklı, "enerji için protein tüket" önerisi baya talihsiz olmuş :) ama endüstriyel şekerler konusunda dediklerimin arkasındayım ben. günümüzde kanser vakalarının bu kadar yüksek olmasını son 40-50 yılda şekerli ürünlerin bu kadar hayatımıza girmesine bağlayan birçok araştırma var. bu tip ürünlerden tamamen uzak durmak en iyisi.

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

bu size enerji vermez. dandik kömür gibi düşünün çok geç yanar, yansa da enerji falan da vermez.

enerji için biyolojik değeri yüksek gıdalar almalısınız. kuru incir, fındık vs. gibi. bunları da kaliteli kömür gibi düşünün; kolay yanar, yanınca da çok enerji verir. daha çok spor yaptırır gibi de varsayın.

kalori hesabı yanlıştır:

300 kalori fındık, çabuk yanar, kaliteli enerji verir.
300 kalori dandik şeker, koşu bandında yarım saatte yanmaz. yansa da halden düşürür.

lütfen kaloriye değil, yediklerinizin biyolojik değerine bakın.

bir mağara adamı neye ulaşabilirse siz de onları yiyin.

et, süt, yumurta, peynir, fındık, ceviz, meyveler, yeşillikler, balık vs.

mağara adamı pudding yiyemezdi.

zaman zaman çekinmeden sor, iyi sporlar.

piston aşağı indi

dostum spor öncesi muz yemek doğru mu peki ?
o da enerji bakımından zengin ve tenisçiler yiyor diye yiyordum.

joe dalton
1

mobil görünümden çık