*neden erkekler uzun boylu olmalıdır?
*erkek neden kadından fazla para kazanması gerekiyor?
*neden ilk teklifi,evlenme teklifi erkek yapar?
*1.75 boy kadınlar için iyi olarak nitelendirilirken erkek için neden orta boylu oluyor?
*trip denen şey erkeklerde neden kadınlara göre yok denecek kadar az.
*neden sadece uzun boylu olması bile erkeği çekici kılmakta yeterli oluyor.
*neden büyük oranda erkekler plan yapıp,o plan uygulanıyor.
*kadınlar neden her şeyi erkekten bekliyor.

bunların mantıklı cevapları var mı sizce? özellikle kadınların cevaplarını merak ediyorum.

 

-uzun boy degil de, kalip diyelim. Seviyoz da ondan. Buyuk meme gibi dusun.
-toplumumuzun diretmesi sanirim. Erkek kendini oyle rahat hissediyo gibi.
-boyle bi sart yok. Her teklifi her iki taraf da yapabilir.
-1.75 kadin icin uzun lan, nerede yasiyonuz? 10 cm topuk giyse 1.85 ?!? Erkek icin de orta boydur 1.75. Turk erkeklerinden bahsediyoruz.
-tripli erkek de var, gucum yetse de oldursem hepsini keske, ah keske.
-ay valla bilmiyom, cekici oluyo, nasil oluyosa saapamadim neden?
-geysa oldugumuz icn anasini satiym, bakma bik bik konusmalarina, hatun milletinin cok kocaman bi kismi geysa. Sen bilirsin, sen sec, sen oyle diyorsan, tamam ben sana uyarim. ?..
-yoo, her seyi erkek yapamaz ki.

cecilia

+seviyorum,nedeni muamma ama seviyorum yani.
+erkekler bunu takıyor çünkü erkekler evi geçindirmeye hep mecburken kadınlar sonradan dahil olu bu duruma.erkekler zorunluluk gibi hissediyor,gurur meselesi yapıyorlar.
+şart değil ki.ama olan bu evet,kızlar ağır olmalı denen bir toplumdayız.kendimizi ağırdan satıyoruz galiba.
+1.75 kadınlar için çok iyi,uzun direkt.genetik bir şey bu,zaten Türkiye'de erkeklerin ortalaması 1.75 ken kızlar 1.60.
+bunun nedenini bilmiyorum ama çevremdeki erkekler bana göre daha tripli olunca bu kanı bende yok oldu.
+bunu ben de kendime soruyorum.ne vardı yani boyu boyuma bulaydım ne bu uzun boy sevdası diye.ama uzun olması yetmiyor bre.
+erkekler plan yapıp o plan mı uygulanıyor? ı ıh bilemedim yok öyle bir şey.
+her şeyi değil de kadınlar erkeklerden ilgi dışında bir şey beklemez ki.kadının yükü vardır genel bakışta hatta benim için.

uzunuzunilgi

*erkekten koruması, kollaması beklendiği için. uzun boylu yapılı erkeğe güçlü, kuvvetli gözüyle bakıldığı için
e bi de neden tüm mankenler at gibi sence? idealize edilen tip o
*çoğu türk erkeği daha çok para kazanmazsa kadın onu ezer
*kadınların daha edilgen olması alışagelindiğinden ama teklifi erke yapsa bile sonra genelde kadınların bi edilgenliği kalmıyor alıyorlar ipleri ellerine
*1.75 türkiyede kadın için iyi ne kelime ortalamanın çok üstü bişey erkeğin en az 10cm uzun olması gerek hatta kadın başını yaslayınca omzuna gelsin filan gibi bişey var 10 cm bile az --bunlar tamamen boş bence, o ayrı
*daha neler. tribin tillahını erkekler yapıyor artık
*neden sadece memeleri poposu kadını yapıyorsa ondan. ayrıca mankenlere geri dönersek boy gösterişli bişey, giydiğini gösteriyor misal, ondan herhal
*yoo asıl planları kadınlar yapıyor
*ne bekliyormuş kadınlar yahu. asıl çalışan-ev çeviren- çocuğun ödevini yapan- yahut bekarsa anne babanın doktor randevularını alan kadınlar/kız çocukları... erkekten bi sabah kalkıp çorabını bulabilmesi bekleniyor

niye ama

hiçbirinin mantıklı cevabı yok. tek kelime ile ilkelliktir bunlar.

uykusunu yakalayan adam

*kadın erkekte iktidar arar güç arar, adı üstünde "erk" arar. hem fiziksel hem manevi.
*öncelikle butürk toplumuna has bir şey. bir kaç sebebi var; 1.öne çıkacağı başka neyi var? çok iyi sevişiyorumu , çok süper ilgi alanlarım varı kullanabilecek ortam yok. ev var araba var gibi materyalist yaklaşımlar doğuyor. 2.erkek özgüvensizliğiyle ilgili; biraz da az öncekinin bir sonucu olarak; benim paramdan başka neyim var ; kadın aynı koşulları bulursa neden beni tercih etsin kafası. (çünkü onu tercih etmesi için başka bir şey sunmamış, kendi de farkında).3. kadın benden az kazansın ki bana -mecburen- bağlı kalsın. (Aslında burada bir kendi de kabullenmişlik var, ulan paran için senle olacaksa hiç olmasın zaten) sonuç olarak bu kural erkeklerin yarattığı ve koruduğu bir şeydir.
*yine erkeklerin sebep olduğu bir durum; herhangi bir durumda ilk adım kadından gelirse -büyük çoğunluk için- "offf aga kız bana ölüyor/o zaten cepte, bana dünden razı (alt metin; sevgimi belli etmeye, tatlı tatlı davranmaya gerek bile yok)" gibi bir kafa söz konusu. kadınlar yanlış anlaşılmamak için tercih etmiyorlar.
*1. insanoğlunun genleri(dünya nüfusunun kadın erkek boy ortalaması) 2. ilk maddede açıklandı.3. 1.75 kadınlar için uzun diye nitelenir ayrıca.
*böyle bir şey yok. hatta tam tersi olabilir. bu çıkarımı yapacak kadar bir kitleyle tanışık değilsinizdir.
*böyle bir şey yok. (dişleri dökük ve uzun boylu mu mesela?)
*erkekler kadınlara bu hakkı vermeyip , yeterince değere/dikkate almıyorlar. ata erkil düzen... yani lütfen genel düşünün; evde kimin sözü geçiyor? neden kadın yöneticiler az? büyük/ciddi bir alışverişte, pazarlıkta tek başına bir kadın yeterince görebiliyor musunuz?
*böyle bir şey yok. nasıl her şeyi? kadın erkekten incelik, nezaket, sevgi ve ilgi bekler.

jimjim

(kadin degilim, ayrica evet kisisel durumlar karar almada bazen beklenmedik sonuclar gosteriyor fakat yine de genellemekte bir skinti yok diye dusunuyorum)

kadinlar bu sorularin gercek sebeplerini mantiklariyla bilmezler, aciklamasini yapmak, sistemin isleyisini kesfetmek cogunlukla erkeklere kalmistir. bir cogu bunun gerekliligine de inanmiyor zaten. tonla akademisyen kadin varsa da neredeyse tamami iletisimini "sub-communication" ile sagladigindan skintilar meydana geliyor. bazisi ne istedigini bilmiyor bile... kadinlara sorsan genellikle tek istedikleri mutlu mesut yasamak, guvenecegi birini bulmak, bu guvenecegi kimseyle iyi vakit gecirmek vs.

soruna yanit olaraksa;

evet bunlarin mantikli sebepleri de var, bu sebepler tamamen dogadaki diger hayvanlarla paralel sebepler, bunun uzerine insan olmanin getirdigi kultur biniyor sadece.

erkek ve kadin evrimsel ve tarihsel surec icerisinde(istisnalar, kendini kandiranlar, irrasyoneller, ozguvensizler, hastalar sunlar bunlar haric) belirli rollere uygun olagelmis iki cins.

kisaca,

erkegin rolu toplumda koruyucu kollayici, saglayici ve etki eden, harekete gecen ve harekete geciren proaktif bir ozellige sahipken

kadinlarin rolleri geregi de korunmaya, bakilmaya ihtiyaci var ve daha cok destekleyen reaktif bir rolleri var.

sabahlara kadar uzun uzun anlatilabilir fakat harbiden de gerek yok eger bilimiyle ugrasmiyorsan. gercekten merak ediyorsan da evrimsel psikoloji alaninda bir seyler okumani tavsiye ederim.

insanlar olarak evrimimiz tamamlanmis degil, biraz arada bir yerdeyiz, cok zaman irrasyonel olabiliyoruz, yine de topluluklari ve bireyleri incelersen fark edeceksin ki hala 50 kisilik bir kabiledeymiscesine ilkel dinamikler uzerinden yasiyoruz.

idexo

abi kadınların söylediklerine bakma. hepsi sıkmış. ilişkiye girmeden önce hepsi birer cool'durlar. sonra çıkar oyunları.

erkekler analog kadınlar dijital cem yılmaz'ın dediği gibi. biz basit düşünüyoruz öküz altında buzağı aramıyoruz. ama kadınların yaptığı her hareketin bir manası var aslında. tüm sorularının cevabı bu.

ehti

hepsinin tek bir cevabı var: erkekte bir sürü sperm var kadında ise bir tane yumurta.

blossom

erkek fiziksel olarak kadını koruyabilmeli. bu içgüdüyle uzun boylu erkeklerin daha etkili olduğunu düşünüyorum ben. diğer maddelerin ise hiçbirine katılmıyorum.

letheavendangered
1

mobil görünümden çık