[q]
(10) 

quidditch

tannen #710555
eğer snitch'i yakalayan takım maçı kazanıyorsa, quaffle ile sayı yapmanın ne anlamı var ki?

edit: kitapları okudum ama 150 sayıyı hatırlayamadım hiç. çok zaman geçmiş yav.


 

aynı soruyu ben de sormuştum kitabı okuyan arkadaşlara falan tam olarak emin olmamakla beraber şöyle bi şey söylendi bana:

150 puan değerindeymiş snitch ve oyunu sona erdiriyomuş ama kazanmak zorunda değilmişsin yanlış hatırlamıyosam ki bunun yanında izleyicilerin izleyebileceği bi şey olsun diye sadece snitch'i kovalamıyolar ortada bi maç dönüyo.

ozymandias10

snitch'i yakalamak çok zor olduğu için.

baba jo

snitch oyunu bitirir. yakalayan kazanır diye bir şey yok. hatta o yüzden snitch yakalanmasına rağmen oyun kazanılamayacaksa snitch yakalamak ertelenir.

kahin ahtapot paul

snitch'i yakalayan maçı kazanmıyor, 150 puan kazanıyor. quaffle ile yapılan 200 puan> snitch'i yakalamak.

denerod

snitch'i yakalayan takım maçı kazanmıyor ki. bkz: irlanda-bulgaristan maçı. snitch'i yakalayan takım (tam hatırlayamadım da) 160 puan gibi bir şey kazanıyor, maç bitiyor ama aradaki puan farkı daha fazlaysa snitch'i yakalamayan takım kazanmış oluyor.

kobuzchu kiz

peki oyun ne zaman bitiyor snitch yakalanamazsa? sözlüğe snitch bulunamazsa oyun sonsuza kadar gider demiş portakal.

doğrusu, snitch bulununca oyun biter ve 150 puan eklenir, mi olmalıdır?

tannen

Evet, snitch yakalanmadan oyun bitmiyor. İlk kitapta sanki rekor 3 ay diyorlardı.

kobuzchu kiz

ne güzel muhabbet ya.
snitch yakalandığında oyun biter. yakalanamazsa da devam eder hatta kitapların birinde saatlerce hatta günlerce süren bir maçtan bahsediyordu.

SPQR

en uzun süren maç 3 aymış quidditch tarihinde. ilk kitapta oliver söylüyor.

elorelia

Snitch bulunamazsa oyun devam eder. Bu yüzden aylarca devam eden maçlar olmuş quidditch tarihinde. Snitch 150 puan değerinde ve yakalanınca oyunu sona erdirir. 150 puan büyük bir puan olduğu için de genelde yakalayana oyunu kazandırır ama Bulgaristan - İrlanda dünya kupası finalinde olduğu gibi karşı takım daha fazla puan yaparsa işler tersine dönebiliyor.

iorveth
1

mobil görünümden çık