Hemen hemen 1 ay once baslayan tuvalete cikamama ve genel idrar zorlugu sorunu sebebiyle (sanci yok)10 gun once devlet hastanesinin uroloji servisine gittim.doktor sikayetlerimi dinledikten sonra ultrasona aldi ve ultrason sonucunda bobreklerde kumlanma oldugunu soyleyerwk baktirim antibiyotik ile mictonorm isimli bir ilac verip bol su icmemi sotleyerek gonderdi.. bu gun bahsettigim gibi neredeyse 10 gun olacak ama bu seferde onceden olmayan gecede 4-5 defa tuvalete cikma sorunu peyda oldu.Ayrica gece tuvalete ciktigim araliklardada idrari zorlanarak yapiyorum fakat gunduz bi sikayetim yok gibi.. bunun disinda bol su iciyorum ve kuma iyi geldigi soylenen gilaburuyu 2 gundur kullaniyorum. Merak ettigim acaba bobrek kumu dokerken gece bahsettigim gibi uykudan defalarca uyandiran bir idrar sikligi ve zorlugu yasanir mi? Bu hastaligi tecrube edenler bu sikayetlerle karsilasiyor mu ?eger butun bunlar kum dokme belirtisiyse bu kum dokme evresi tahminen ne kadar suree ?




 

Yatmadan 2-3 saat once ne kadar sıvı tuketiyorsunuz ve ne zaman tuvalete gidiyorsunuz ?

zazazaraeta

@zazazareta

Aslinda degisiyor ama araligi yatmadan 3 saat onceye getirirsek 1-1.5 litre su ictigim bile oluyor ancak yatmadan oncede birkac defa tuvalete cikiyorum acaba bu idrarin atilmasinda yeterli gelmedigi icin mi bu idrar sorunu ortaya cikiyor?

joehigashi

su tüketimin bittikten yarım saat sonra depoları boşaltıp yatıp dener misin bir de. parçalanmalarına gerek olmadığı için direk geçer bu tip sıvılar sen asıl vakit kaybını kana emildikten sonra yaşarsın.

zazazaraeta
1

mobil görünümden çık