ama tek başına yeter mi? portakal stokladım eve, ondan da yiycem gün boyu. yatıcam gün boyu. dizi, film, oyun vs (gözeri çok yormadan). ekstra ne alayım/yapayım?

"kemiklerim kırılıyor" derler ya, işte ondan var, halsizlik var, biraz da baş ağrısı. ateş henüz yok.


 

oyy geçmiş olsun :/
vicks first defence
tavuk suyuna çorba
ılık bitki çayları (adaçayı, zencefil içerikli)

neyleyim

eczanede sordum first defence mi, umca mı diye. akıntınız varsa first defence kırgınlık falan varsa umca dediler. o yüzden umca aldım. markete gitmem lazım diğerleri için :\ güç bulabilirsem alırım onlardan da.

teşekkürler :)

loveinaflipbook

Umca placebo bence. Zencefil-zerdecal-bal ve evde yapilan zencefilli meyveli bitki caylari iyi geliyor.

passive aggressive

bol sarmisak hocam, bol sarmisak!!!

kanser hucrelerini de, viruslari da, bakterileri de sikip atiyo... bi de terletme yontemi. (bkz: ateş/@compadrito)

gofletimi alirim sogna...

compadrito

açık konuşayım, bu mevsimde %90 üst solunum yolu enfeksiyonudur, eğer öyleyse %90 viral bir etkene bağlıdır. sonuç olarak portakaldır zencefildir sonuç değişmeyecek. her türlü bir hafta hasta geçireceksiniz yani. bence tylolhot, theraflu gibi pseudoefedrin içeren(tabii astımınız kalp hastalığınız yoksa!) bir ilaç(eğer burun ilerleyen günlerde tıkanır ve rahatsızlık verirse bu durum) kullanmak rahatlama sağlayacaktır. yatın dinlenin, çay için rahatlatın boğazınızı. kendiliğinden geçer. yine de bir doktora başvurun söylediğim ilaçları kullanmadan evvel, bu sitede yazanların bağlayıcılığı yoktur. görmeden karar veremeyiz. tahminimce eğer sıradan bir üsye olarak değerlendirirlerse üç aşağı beş yukarı standart birkaç ilaç var onları yazarlar, öksürük varsa antitüsiftir, burun tıkalıysa dekonjestandır vs vs.

özet: yüksek ihtimalle bir hafta hastalık kaçınılmaz, portakal falan tarzı şeylerin zararı yok hobi olarak gene tüketin ama umut bağlamayın derim.

sokaktakiyabanci
1

mobil görünümden çık