cv den önce torpil gerekmekte. hemde oyle boyle bir torpil değil. siz dünyanın en kalifiye çalışanı da olsanız bir siyasi partiye torpilsiz giremessiniz. sorunuza gelmek gerekirse. gondereceğiniz cv de takım çalışması ağırlıklı olsun. takımla neler yapabildiğinizi anlatın döşeyin. ancak büyük bir parti ise kesinlikle çok ciddi olsun. partinin düşünce yapısına gore bazı bilgileri eksiltin. samanyolu lisesi gibi falan. partinin düşüncesine gore eleme yapın cv nizde.
özellikle üyasi olduğun kurum ve sivil toplum kuruluşları çok çok önemli olacaktır. Yok dense de her sivil toplum kuruluşunun bir siyasi fikriyatı vardır. Bağlı bulunduklarını mutlaka iyi bir şekilde araştır. Bağln yoksa da istediğin partiye yakın bir kaç kuruluş bulup git üye ol. Ve eski ya da yeni bu kurum ya da kuruluşları neden seçtiğini, bunlardaki faaliyetlerini ve planlarını belirten küçük notlar ekle.
Bunun dışında genel manada klasik etkin bi CV modeli seç onun adımlarını uygula. Mutlaka PDF formatında yollaman gerektiğini söylemeye gerek bile yok. Bi de çok bildiğin bir mefhum değilse eğer ve ukalalığımı mazur görürsen bitirdikten sonra bi yolla en azından fikrimi belirtiim. İşine yariicak düzeltmeler yapabilirim. Kolay gele...
hangi parti :/
öncelikle torpil gerekli olmayan küçük bir merkez parti. ancak büyüme potansiyeli var.(bunları bilgi amacı ile yazıyorum.yoksa aynı zamanda görüşlerime de uyan bir parti)
partinin özellikle hukuki konularında yardımcı olmak amaçlı giriyorum.yerimde oturararak klavye siyaseti yapmaktansa fiilen bişeyler yapmak istiyorum. artık elimizden ne gelirse.
o diil de içeri bi kaç kez girip çıkmış olmak sanırım siyasette çok güzel yerlere gelmenizi sağlıyor bu ülkede. daha da sert şeyler yazardım da üzerinize alınırsınız diye yazmıyorum.
bkz. prime minister of banana republic
@rentts : haklısın ama içeri girip çıkmak derken zaten hangi görüş olursa olsun düşündüğün fikir uğruna bu ülkede herkes bir şekilde devlet ile karşı karşıya gelmiştir. buna sağcı solcu görüşler kadar dinci gruplarda da bu geçerlidir. bütün teşkilatlarda içeri girip çıkmış adama artık level atlamış gibi bakıldığı da doğrudur.o daha fazla emek vermiş gibi bir yanılsama var bence de.katılıyorum ama Türkiye için geçerli değil sadece.mesela mandela , gandhi (emin değilim), siyasi kariyerleri ; içeri girip çıkmaya veya otoriteden gördüğü baskı ile doğru orantılıdır.