Normal mi bu?

parayı zor kazanıyorsan normaldir. bana da oluyor bazen.
yok o kadar da zor kazanmıyorsan cimrisindir.
benim mesela bazı kıstaslarım var. yemeğe, kıyafete verdiğim paraya acımıyorum.
elektronik aletlerde fiyat/performans ürününü aldığım için yine acımıyorum.
ilginç zamazingolara verdiğim paraya acıyorum.
bi de para kaybettiğim zaman çok üzülüyorum. bi keresinde yurtdışındayken tek seferde 120 lira küsür para kaybetmiştim. tek banknot halinde. o da cebimdeki son paramdı. o gece biraz zor geçmişti. o günden beri para kaybetmedim. istikrarımı sürdürmeye çalışıyorum.


kendinizi maymun iştahlı olarak niteliyorsanız ve makine de pahalıysa normal bence.
3 ay sonra hiç ihtiyacın olmadığı bir şeye bir sürü para vermiş olacaksın sonuçta.


Isin garibi hep arkadaslara bir seyler ismarliyorum biraz esnek param olursa. Kendime bir sey alirsam acaip suclu hissediyorum.


Makine pahali, Ama arkadasim yok, yapacagim seyler cok az, hobim olsun istiyorum, fotograf cekmeyi de seviyorum.


Değil. Parayı ne için kazanıyorsun, değerli enerjini ve zamanını neden para kazanmak için harcıyorsun? Eğlenmek, ihtiyaçlarını karşılamak yeri geldiğinde kendini şımartmak için. Abartıp alışverişe dadanıp kendini zor durumda bırakmadığın sürece vicdanın rahat olmalı.
Not: Para harcamak üzereyken kırk kere düşünen ve bundan sıkılan biri cevapladı.


sadece yemeğe verdiğim paraya acımam.
yemek çok önemli. aşırı.


Bence raskolnikov2 nin dedigi dogru. Ben cok para harciom, sigara iciyorum arasira sirna pisman olup 2-3 hafta icmem, kosmetik ürünleri merakimi ceker alip kulanmam, yada bazi kiyafetleri beyenip alirim sorna giymem ve o harcadigm paraya aciyorum. Senin sorun bence daha rahat


Acımayın! Hak ettiniz siz o makineyi.


Pek degil sanirim. Yalniz oncelik siranizi ihmal ettiginizi dusunuyor olabilirsiniz. Onu da takmayin fazla.
Ben cok zor para kazaniyorum ama canim ne istiyorsa o an o sekilde harciyorum.
