Merhaba,
Yeni taşınacağım evde -ayıptır söylemesi- 4 farklı odada (salon, mutfak, 2 oda) televizyon olacak. Ben bütün bu televizyonlara 4 farklı yayını da (digiturk, d-smart, turksat, media player) verebilmek istiyorum fakat;

1. Her tv için digiturk ve d-smart'tan yan oda paketi alıp ekstra para ödemek istemiyorum.
2. Media player'ın 1 tane çıkışı var, her tv için media player almak çok saçma.

Ben de düşündüm taşındım, oturdum araştırdım ve şu cihazı buldum:
www.kartalotomasyon.com.tr

Bu cihaz 4 tane HDMI yayını alıp, 4 farklı HDMI çıkışına, istenilen şekilde (şöför bahçıvanı, bahçıvan aşçıyı, aşçı uşağı, sonra hepsi uşağı) gönderiyor. Ben bu cihaza uydu alıcıları ve media player'ı bağlayıp, 4 çıkışı da 4 televizyona göndereceğim. Kanal değiştirme ve giriş/çıkış yönetimi işini de Arduino ile geliştireceğim bir sistem ve her tv için alacağım universal kumandalarla çözebiliyorum.

Sorun şu ki; bu cihazdan çıkan HDMI kabloları 4 farklı odaya uzatmak çok zahmetli. Ev tadilata girecek ve bu kablolar için kanallar açtırıp döşeyebilirim ama bu kanallardan HDMI dışında bir kablo geçirebilir miyim diye merak ediyorum. Yani cihazdan çıkan HDMI'ı başka bir arayüze çevirip (RCA mesela), -atıyorum- 10 m sonra tekrar HDMI'a çevirerek televizyona bağlayacağım.

Bu arayüz alternatifleri neler olabilir? Bu alternatiflerin avantajları/dezavantajları nelerdir?

Teşekkürler...

 

bu sekilde bir sistem yaptiginda, eger butun televizyonlar ayni anda digiturk'e gecerse hepsi ayni kanali izleyecek farkindasin degil mi?

soruna gelirsek istedigin gibi hdmi'dan baska formatlara ve tekrar hdmi'a cevirebilirsin. ama hdmi ses ve goruntu tasir, o yuzden cevirdigin standart'a ikisini birden tasiyabilmeli. bir de hdmi digital veri tasir, bildigim kadariyla RCA analog tasiyor. o yuzden kalite kaybin olur. en mantiklisi hdmi olarak tasimak bence. zaten hdmi olarak aliyorsan niye baska standartlara cevirmeye calisiyorsun? tv'lerin de hdmi destekliyor zaten

crucio

ya ben de daha bu sabah baktım nasıl yaparım boyle bir sistem diye,
şöyle birşey buldum:

www.dark.com.tr

bir de kablosuz hdmi diye aratırsan google da farklı çözüm önerileri bulabilirsin. biraz masraflı ama sağlıklı çalışırsa bence cok işlevsel olabilir.

eofor

İlk söylediğin şeyin farkındayım ama sorun yok. 4 farklı televizyondan, en fazla 2 tanesinde aynı anda tv izlenecek. Biri digiturk izliyorken, diğeri (annem) d-smart izler, sorun yok bu konuda.

HDMI'da canımı sıkan mevzu, kablo uzunluklarını değiştiremiyor oluşum aslında. Tam olarak istenilen uzunlukta kablo da bulunmuyor. Yani -atıyorum- 11.7 metre uzunluğunda bir kablo lazım olacak ama 15 metre kablo bulabileceğim, bahsettiğim cihazın arkasında 3.3 metre kablo fazlalık olacak. Bu da beni acaip uyuz edecek.

david lynch

Kablosuz aktarım da bir alternatif tabi ama hem yayın kalitesi anlamında, hem de yaratacağı elektromanyetik kirlilik bakımından hiç sağlıklı bulmuyorum. O yüzden düşünmüyorum.

david lynch

Network kablosuyla bu işi yapan bir cihaz buldum ama fiyatı öküz gibi, ayrıca Türkiye'de yoktur muhtemelen.
www.ripcaster.co.uk

david lynch

saglam bir elektrikciye gidersen istedigin olculerde hdmi kablosu yaptirabilirsin bence. bir de ben olsam biraz fazlalik biraktirirdim. televizyonun yerini degistirmek istediginde kablolar kilitlemesin seni. duvarin icinde saklarsin fazlasini, olmadi dairesel olarak dolayip tv'nin arkasina gizlersin, gozukmez hicbir sekilde.

kablo kisaltmak icin hdmi'nin pin baglantilarini wiki'den bulabilirsin.
en.wikipedia.org

crucio

son bir ekleme. hdmi standardinin sinyal kaybina ugramadan gidebilecegim mesafe 15mt civari. 15mt den daha uzun baglantilar icin guclendirici kullanman gerekebilir. 15mt'de 1080p goruntu alabilmen icin de gercekten kaliteli bir kablo olmasi lazim.

crucio

Televizyonların yeri kesinlikle değişmeyeceği için kabloların uzun olmasına hiç gerek yok. Ayrıca HDMI kabloyu kesip biçebilecek bir elektrikçiyi Türkiye'de bulabilme ihtimalim de -bence- sıfır.

2 tane CAT5 veya CAT6 network kablosu ile aşağıdaki cihazı da kullanılarak tam istediğim şeyi yapabiliyorum ama bu cihazlara ne kadar güvenilir, kalite kaybı ne düzeyde olur bilemiyorum...

www.monoprice.com

david lynch
1

mobil görünümden çık